Αν αναζητάτε έναν τρόπο να ανανεώσετε τις παραδοσιακές γεμιστές πιπεριές, αυτή η συνταγή είναι η απάντηση. Αντί για ρύζι, η γέμιση περιλαμβάνει τριμμένο κολοκυθάκι, που προσθέτει υγρασία και γεύση στο πιάτο, χωρίς να το βαραίνει. Ένα εύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο φαγητό ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό.
Υλικά για 4 μερίδες:
4 πιπεριές
800 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο)
1 κολοκυθάκι (τριμμένο και στραγγισμένο)
1 καρότο (τριμμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
½ φλ. νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ξινή κρέμα και φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία γέμισης:
Τρίψτε το κολοκυθάκι, στραγγίξτε καλά τα υγρά του και αναμείξτε το με τον κιμά. Προσθέστε το μισό από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.Γέμισμα:
Κόψτε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρέστε τα σπόρια. Γεμίστε τες με το μείγμα κιμά και τοποθετήστε τες σε ταψί.Σάλτσα:
Σε τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και τα καρότα. Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.Ψήσιμο:
Περιχύστε τις πιπεριές με τη σάλτσα, προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό στο ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180°C για 1 ώρα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για λίγα λεπτά ακόμα για να πάρει χρώμα.Σερβίρισμα:
Συνοδέψτε με φρέσκα μυρωδικά και ξινή κρέμα.
Απλή, γευστική και ελαφριά — η νέα εκδοχή στις γεμιστές πιπεριές που θα γίνει το επόμενο αγαπημένο σας πιάτο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ