Η μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα έφτασε μέχρι την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Μπάλα Πατρών, τυλίγοντας στις φλόγες τη σκεπή του γυναικείου μοναστηριού.
Σύμφωνα με εικόνες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι φλόγες καταστρέφουν τμήματα των εγκαταστάσεων, ενώ πυροσβέστες, μοναχές και εθελοντές δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.
Λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα κτίρια, οι μοναχές απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων και οικόσιτων ζώων από την περιοχή.
Εκκένωση Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου
Νωρίτερα, εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, με τη μεταφορά των νεαρών ασθενών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου. Στο σημείο βρέθηκαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ασπασία Ρηγοπούλου, καθώς και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Επιπλέον, εκκενώθηκε το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο, όπου φιλοξενούνταν περίπου 80 άτομα. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε εγκαταστάσεις του στρατού στην περιοχή των Συνόρων Πατρών.
Η κατάσταση στην Αχαΐα παραμένει κρίσιμη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα σε πολλαπλά μέτωπα.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Λεωνίδας Βουρλιώτης