σεξουαλική παρενόχληση
Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με τουλάχιστον 20 αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών – Χρησιμοποιούσε δώρα και χρήματα για να εξαγοράσει τη σιωπή τους

Προφυλακιστέος κρίθηκε 47χρονος γυμνασιάρχης από τη Σάμο, μετά από καταγγελίες που τον φέρουν να έχει εμπλακεί σε σοβαρές σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων μαθητών από το 2018 έως το 2024. Ο κατηγορούμενος, που χαρακτηριζόταν έως πρόσφατα ως «υπεράνω υποψίας», οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Η δικογραφία περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες: βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής και παιδική πορνογραφία.

Πώς δρούσε – Η μεθοδολογία προσέγγισης των μαθητών

Σύμφωνα με τις αρχές, ο γυμνασιάρχης προσέγγιζε αγόρια ηλικίας 12 έως 15 ετών, κυρίως από ευάλωτες οικογένειες, μέσω social media.

Για να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη τους, τους έκανε δώρα, τα πήγαινε βόλτες σε καφέ και εστιατόρια, ενώ τους έδινε και χρηματικά ποσά της τάξης των 50 ή 100 ευρώ μετά από κάθε συνάντηση.

Καταθέσεις-σοκ από ανήλικα θύματα

Οι καταθέσεις των παιδιών αποκαλύπτουν τον τρόπο που προσπαθούσε να τα χειραγωγήσει και να τα κακοποιήσει:

«Μου είχε στείλει αίτημα φιλίας χωρίς να τον ξέρω. Ισχυρίστηκε πως ήξερε τους γονείς μου. Μια μέρα μου έστειλε φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων. Δεν απάντησα και θύμωσε, λέγοντας πως δεν του φερόμαστε καλά και δεν θα σβήσει τις απουσίες μας», ανέφερε ένα από τα θύματα.

Άλλο παιδί κατέθεσε: «Έβαλε το χέρι του κάτω από την μπλούζα μου, άρχισε να με χαϊδεύει λέγοντάς μου τι ωραίους κοιλιακούς έχω. Προσπάθησε να φτάσει στα γεννητικά όργανα. Τον σταμάτησα, κι εκείνος είπε “έλα μωρέ, μασαζάκι σου κάνω” και γέλασε».

Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, πρότεινε σε μαθητές να αυνανιστούν όλοι μαζί.

Αντέδρασε με επιθετικότητα όταν αποκαλύφθηκε

Όταν κάποιος μαθητής αρνήθηκε να ενδώσει και μοιράστηκε το συμβάν με φίλους του, ο γυμνασιάρχης επιδίωξε να αντιστρέψει την εικόνα, κάνοντας παράπονα στον διευθυντή του σχολείου για «απρεπή συμπεριφορά» από τον μαθητή, προσπαθώντας έτσι να προκαλέσει σύγχυση και να καλύψει τη δράση του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπεος
Ο Μπέος απαντά με λαϊκισμό στην κρίση αιγοπροβάτων: «Ένα μισθό από τους βουλευτές» για στήριξη των κτηνοτρόφων
«Ας δώσουμε έναν μισθό στους 12 που παίρνουμε και να πάρουμε 11, ξεκινώντας από τον δήμαρχο Βόλου, όλοι οι αιρετοί, και να βοηθήσουμε τους...
Ο Μπέος απαντά με λαϊκισμό στην κρίση αιγοπροβάτων: «Ένα μισθό από τους βουλευτές» για στήριξη των κτηνοτρόφων