Περίπου 150 άγρια άλογα παραμένουν απομονωμένα σε μια νησίδα 17.000 στρεμμάτων στον ποταμό Έβρο, αντιμέτωπα με έλλειψη γλυκού νερού. Η αλμύρωση του ποταμού έχει στερήσει από τα ζώα την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται κατά τους θερινούς μήνες.
Εδώ και ενάμιση μήνα έχει ξεκινήσει συντονισμένη επιχείρηση ανακούφισης των ζώων. Ο Σύλλογος Αινήσιο Δέλτα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο ΟΦΥΠΕΚΑ μεταφέρουν καθημερινά νερό και, πιο πρόσφατα, μπάλες άχυρου και χόρτα για την επιβίωσή τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Μουσουνάκη, η τροφή τοποθετείται κοντά στις ποτίστρες, ώστε τα άλογα να μην χρειάζεται να διανύουν έως και 12 χιλιόμετρα για να βρουν τροφή χαμηλότερα στη νησίδα.
Παράλληλα, εξετάζεται η αποκατάσταση των παλιών υποδομών αποθήκευσης νερού, ώστε να συλλέγεται νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να μειωθεί η ανάγκη για συνεχή εξωτερική παρέμβαση.
\
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ