Το καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά, θάλασσα και φυσικά… νόστιμα και πρακτικά γεύματα για την παραλία. Αν αναζητάς μια εύκολη και χορταστική λύση για το ταπεράκι σου, πέρα από τα κλασικά φρούτα και τα συνηθισμένα σνακ, σου έχουμε την ιδανική πρόταση: πατατοσαλάτα με νοσταλγική γεύση, εμπνευσμένη από τις μαμαδίστικες συνταγές.
Ο διάσημος Instagrammer από τη Μάλτα, Luke Magro, μοιράζεται τη δική του αγαπημένη εκδοχή για την «πατατοσαλάτα της παραλίας» – μια συνταγή που του θυμίζει τις παιδικές του διακοπές και τις μαγειρικές της μητέρας του. Μια συνταγή που, πέρα από την παραλία, ταιριάζει ιδανικά και στο μεσημεριανό του γραφείου.
Υλικά για 4-6 μερίδες:
6 μέτριες πατάτες
350 γρ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
12 φέτες μπέικον
2 κλωνάρια σέλερι
1 μέτριο κρεμμύδι
4 αυγά (βραστά)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζεις τις πατάτες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Αν θέλεις, τις κρατάς με τη φλούδα για έξτρα υφή και γεύση. Μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζεις και τις κόβεις σε κύβους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά, σοτάρεις το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνεις να κρυώσει και το ψιλοκόβεις.
Σε μεγάλο μπολ προσθέτεις τις πατάτες, το μπέικον, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σέλερι και τον μαϊντανό και τα ενσωματώνεις στο μείγμα.
Κόβεις τα βρασμένα αυγά σε κομμάτια και τα προσθέτεις απαλά, χωρίς να τα λιώσεις.
Ανακατεύεις ελαφρά και σερβίρεις τη σαλάτα δροσερή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ