Μια σύγχρονη παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού επιδορπίου υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Πρόκειται για ένα τιραμισού με ελληνική «πινελιά», που συνδυάζει την πλούσια γεύση του μασκαρπόνε με αρωματική πραλίνα φιστικιού και την ξεχωριστή υφή του φιστικιού Αιγίνης.
Η παρασκευή του είναι απλή, χωρίς ψήσιμο, και στηρίζεται σε διαχρονικά υλικά: μπισκότα σαβαγιάρ, που βουτιούνται σε ελαφρύ σιρόπι καφέ, δημιουργώντας τη βάση του γλυκού. Η κρέμα μασκαρπόνε αναμειγνύεται με έτοιμη πραλίνα φιστικιού, ενώ η επιφάνεια του επιδορπίου πασπαλίζεται γενναιόδωρα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, χαρίζοντας ένταση και φινέτσα.
Μια πρόταση που συνδυάζει ευκολία, εμφάνιση και γεύση – ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα κυριακάτικο τραπέζι μέχρι ένα εορταστικό δείπνο.
Υλικά για τη Συνταγή
100 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
Σιρόπι για τον εμποτισμό
2 φλιτζάνια δυνατό καφέ εσπρέσσο
50 ml λικέρ αμαρέτο (ή σκούρο ρούμι)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρέμα
4 κρόκοι αυγών
2 συσκευασίες τυρί μασκαρπόνε (250 γραμμάρια η καθεμία)
50 ml λικέρ αμαρέτο (ή κονιάκ)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
150 γραμμάρια πραλίνα φιστικιού
3 ασπράδια αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1.Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι για τον εμποτισμό των σαβαγιάρ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
2.Για την κρέμα χτυπήστε με το μίξερ τους κρόκους αυγών, μαζί με το μασκαρπόνε, την κρέμα φιστικιού, τη σκόνη βανίλιας και το λικέρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Προσθέστε τη ζάχαρη λίγη-λίγη, χτυπώντας μέχρι το μίγμα να γίνει σφιχτό και γυαλιστερό. Ενσωματώστε τα ασπράδια των αυγών στην κρέμα με το μασκαρπόνε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και “διπλώνοντας” απαλά.
4.Στήστε το γλυκό μέσα σε ποτήρια. Ξεκινήστε με μια στρώση σαβαγιάρ που έχετε μουλιάσει για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι εμποτισμού και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κορνέ βάλτε από πάνω κρέμα. Τοποθετήστε εναλλάξ μία ή δύο ακόμη στρώσεις εμποτισμένων μπισκότων και τελειώστε με κρέμα. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά για όλο το βράδυ και σερβίρετε την επόμενη μέρα.
5.Διακοσμήστε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ
Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ