Ζυμαρικά με ψητά τοματίνια και φέτα
Η ελληνική συνταγή που σάρωσε στο TikTok – Πεντανόστιμη, απλή και παγκόσμια τάση στο τραπέζι

Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, με ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα σύνορα της Μεσογείου και να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Χάρη στη δημοτικότητά της στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης —με πρώτο το TikTok— το πιάτο έχει αναδειχθεί σε απόλυτο trend, με χρήστες απ’ όλον τον κόσμο να το δοκιμάζουν και να το αποθεώνουν.

Το μεγάλο της ατού; Απλότητα, αυθεντική γεύση και ευελιξία. Μπορεί να σερβιριστεί ως μεζές, να συνοδεύσει ένα κυρίως γεύμα ή ακόμα και να σταθεί αυτόνομα στο κέντρο του τραπεζιού, ειδικά αν συνδυαστεί με ζεστή, τραγανή χωριάτικη μπαγκέτα και ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί.

Μια ακόμη απόδειξη πως η ελληνική κουζίνα, όταν συναντά τη σύγχρονη digital εποχή, μπορεί να κατακτήσει και τις πιο απρόβλεπτες γωνιές του κόσμου.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια τοματίνια, ολόκληρα
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 300 γραμμάρια φέτα, σε κομμάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Μερικές ελιές μαύρες Καλαμών, εκπυρηνωμένες (προαιρετικά)
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σας (φιογκάκια, πένες κτλ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για τα ζυμαρικά
  • ¼ φλιτζανιού βασιλικό, ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

2.Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή κεραμικό βάλτε τα τοματίνια, όπως είναι ολόκληρα, αρκετό ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα καλά να ενωθούν. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο του ταψιού και τοποθετήστε το κομμάτι της φέτας. Ραντίστε το τυρί με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίστε με τη ρίγανη και το μπούκοβο και σκορπίστε και τις ελιές, αν χρησιμοποιήσετε. Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια και να ψηθεί η φέτα.

3.Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, κρατήστε λίγο νεράκι από τον βρασμό, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τα στην άκρη.

4.Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με μια πρέσα πουρέ, πατήστε τα τοματίνια να λιώσουν και ανακατέψτε ώστε να διαλυθεί η φέτα και να ανακατευτούν όλα μεταξύ τους.

5.Προσθέστε στο ταψί τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατέψτε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, δοκιμάστε και αρτύστε ανάλογα. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό, βάλτε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει.

6.Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και συνοδέψτε με ζυμωτό ψωμί και δροσερό λευκό κρασί.

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

douleia
Νέα δουλειά; Δες πώς θα δημιουργήσεις εύκολα φιλίες στον χώρο εργασίας
Οι καλές σχέσεις με συναδέλφους δεν κάνουν μόνο την καθημερινότητα πιο ευχάριστη, αλλά συμβάλλουν και στη γενικότερη επιτυχία της ομάδας.
Νέα δουλειά; Δες πώς θα δημιουργήσεις εύκολα φιλίες στον χώρο εργασίας
σπανακι
Το λαχανικό ασπίδα που απογειώνει τα ζυμαρικά και προστατεύει την υγεία σας
Ο Ποπάι είχε δίκιο: ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά, μπορεί να αναβαθμίσει γευστικά και θρεπτικά το πιάτο με τα ζυμαρικά σας.
Το λαχανικό ασπίδα που απογειώνει τα ζυμαρικά και προστατεύει την υγεία σας