Γρανίτα καρπούζι
Πηγή: akispetretzikis.com
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, εξαιρετικό για να το απολαύσετε σκέτο αλλά και ιδανικό για να φτιάξετε νόστιμα γλυκά όπως αυτή η γρανίτα. Η οποία, όπως κάθε γρανίτα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να σερβίρεται με μια ωραία σαντιγί.

Η γρανίτα καρπούζι μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο, έως και 3 μήνες όπως αναφέρει το jenny.gr.

Υλικά

  • 800 γρ καρπούζι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • Σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά σβήνουμε το και αφήνουμε κρυώσει.
  2. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το καρπούζι: αφαιρούμε τη φλούδα και όλους τους σπόρους και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το καρπούζι στον πολυκόφτη και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του καρπουζιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 4-6 ώρες. Μόλις η γρανίτα αρχίσει να στερεοποιείται, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάθε 30 λεπτά για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι. Μπορούμε επίσης να βάλουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη όλη τη νύχτα και μετά να την ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  4. Σερβίρουμε τη γρανίτα μας με μια κουκλίτσα σαντιγί. Καλή απόλαυση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα προετοιμασίας και προστασίας σε περίπτωση σεισμού.
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Μέλι
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά
Το μέλι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και σταθερά τρόφιμα της φύσης, ικανό να παραμείνει ασφαλές για κατανάλωση ακόμα και μετά από εκατοντάδες ή και...
Μέλι: Το φυσικό τρόφιμο που διατηρείται για αιώνες χωρίς συντηρητικά