Αν ψάχνετε ένα δροσερό, ελαφρύ και γρήγορο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αυτή η συνταγή για γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε!
Ετοιμάζεται σε μόλις 5 λεπτά, με απλά υλικά και χωρίς μίξερ. Με βάση από φρυγανιές ή μπισκότα και απολαυστική κρέμα γιαουρτιού με ζελέ, θα γίνει η αγαπημένη σας γλυκιά συνήθεια!
Υλικά:
1½ συσκ. φρυγανιές (ή μπισκότα σαβαγιάρ)
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 συσκ. ζελέ κεράσι (από 100 γρ. η καθεμία)
400 γρ. βραστό νερό
400 γρ. παγάκια ή παγωμένο νερό
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία πρώτης στρώσης ζελέ:
Διαλύστε μία συσκευασία ζελέ (100 γρ.) σε 200 γρ. βραστό νερό.
Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει τελείως το ζελέ.
Προσθέστε 200 γρ. παγάκια ή πολύ παγωμένο νερό και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει και να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρετε το ζελέ σε ταψί και βάλτε το στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
2. Ετοιμασία σιροπιού:
Σε κατσαρολάκι βράστε το νερό με τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Στήσιμο της βάσης:
Σε ταψί (26–28 εκ. στρογγυλό ή 30×24 εκ. παραλληλόγραμμο) απλώστε μία στρώση φρυγανιές.
Περιχύστε με το μισό σιρόπι ώστε να ποτίσουν καλά.
Προσθέστε δεύτερη στρώση φρυγανιών και περιχύστε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Βάλτε την βάση στην κατάψυξη για 10 λεπτά να κρυώσει καλά.
4. Παρασκευή κρέμας γιαουρτιού με ζελέ:
Βγάλτε το παγωμένο ζελέ από την κατάψυξη και σπάστε το σε μικρά κομμάτια με σύρμα ή κουτάλι.
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει μια αφράτη κρέμα με ροζ “νερά”.
Απλώστε την κρέμα πάνω από τη βάση με τις φρυγανιές.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
5. Τελική στρώση ζελέ:
Διαλύστε τη δεύτερη συσκευασία ζελέ σε 200 γρ. βραστό νερό, ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε 200 γρ. παγάκια και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Όταν το ζελέ είναι κρύο αλλά ακόμα ρευστό, ρίξτε το προσεκτικά πάνω από την κρέμα (χρησιμοποιώντας ένα ανάποδο κουτάλι για να μην "τρυπήσει" η επιφάνεια).
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες ακόμη, μέχρι να πήξει η επάνω στρώση ζελέ.
Tips & Μυστικά Επιτυχίας:
Για πιο λεία υφή: Αν δεν θέλετε κομματάκια ζελέ στην κρέμα, μη βάζετε το πρώτο ζελέ στην κατάψυξη. Αφήστε το να κρυώσει απλώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά αναμείξτε το με το γιαούρτι.
Για τέλεια στρώση ζελέ στην κορυφή: Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να ρίξετε το ζελέ αργά και ομοιόμορφα.
Εναλλακτικές βάσεις: Αντί για φρυγανιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα σαβαγιάρ ή πτι-μπερ για πιο γλυκιά γεύση.
Είναι δροσερό, εύκολο, ελαφρύ και εντυπωσιακό! Ιδανικό για τραπέζια, γιορτές ή απλά για να έχετε πάντα στο ψυγείο ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Προάγεται στην ΣΤ' Δημοτικού και στην αιωνιότητα»: Το σπαρακτικό αντίο στον 12χρονο από την Άρτα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ