γλυκό με γιαούρτι και φράουλες
Αυτό το γιαουρτογλυκό ψυγείου θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Αν ψάχνετε ένα δροσερό, ελαφρύ και γρήγορο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αυτή η συνταγή για γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε!

Ετοιμάζεται σε μόλις 5 λεπτά, με απλά υλικά και χωρίς μίξερ. Με βάση από φρυγανιές ή μπισκότα και απολαυστική κρέμα γιαουρτιού με ζελέ, θα γίνει η αγαπημένη σας γλυκιά συνήθεια!

Υλικά:

  • 1½ συσκ. φρυγανιές (ή μπισκότα σαβαγιάρ)

  • 250 γρ. ζάχαρη

  • 250 γρ. νερό

  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 2 συσκ. ζελέ κεράσι (από 100 γρ. η καθεμία)

  • 400 γρ. βραστό νερό

  • 400 γρ. παγάκια ή παγωμένο νερό

Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία πρώτης στρώσης ζελέ:

  • Διαλύστε μία συσκευασία ζελέ (100 γρ.) σε 200 γρ. βραστό νερό.

  • Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσει τελείως το ζελέ.

  • Προσθέστε 200 γρ. παγάκια ή πολύ παγωμένο νερό και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει και να ομογενοποιηθεί.

  • Μεταφέρετε το ζελέ σε ταψί και βάλτε το στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

2. Ετοιμασία σιροπιού:

  • Σε κατσαρολάκι βράστε το νερό με τη ζάχαρη.

  • Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρετε από τη φωτιά.

3. Στήσιμο της βάσης:

  • Σε ταψί (26–28 εκ. στρογγυλό ή 30×24 εκ. παραλληλόγραμμο) απλώστε μία στρώση φρυγανιές.

  • Περιχύστε με το μισό σιρόπι ώστε να ποτίσουν καλά.

  • Προσθέστε δεύτερη στρώση φρυγανιών και περιχύστε με το υπόλοιπο σιρόπι.

  • Βάλτε την βάση στην κατάψυξη για 10 λεπτά να κρυώσει καλά.

4. Παρασκευή κρέμας γιαουρτιού με ζελέ:

  • Βγάλτε το παγωμένο ζελέ από την κατάψυξη και σπάστε το σε μικρά κομμάτια με σύρμα ή κουτάλι.

  • Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει μια αφράτη κρέμα με ροζ “νερά”.

  • Απλώστε την κρέμα πάνω από τη βάση με τις φρυγανιές.

  • Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

5. Τελική στρώση ζελέ:

  • Διαλύστε τη δεύτερη συσκευασία ζελέ σε 200 γρ. βραστό νερό, ανακατέψτε καλά.

  • Προσθέστε 200 γρ. παγάκια και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

  • Όταν το ζελέ είναι κρύο αλλά ακόμα ρευστό, ρίξτε το προσεκτικά πάνω από την κρέμα (χρησιμοποιώντας ένα ανάποδο κουτάλι για να μην "τρυπήσει" η επιφάνεια).

  • Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες ακόμη, μέχρι να πήξει η επάνω στρώση ζελέ.

Tips & Μυστικά Επιτυχίας:

  • Για πιο λεία υφή: Αν δεν θέλετε κομματάκια ζελέ στην κρέμα, μη βάζετε το πρώτο ζελέ στην κατάψυξη. Αφήστε το να κρυώσει απλώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά αναμείξτε το με το γιαούρτι.

  • Για τέλεια στρώση ζελέ στην κορυφή: Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να ρίξετε το ζελέ αργά και ομοιόμορφα.

  • Εναλλακτικές βάσεις: Αντί για φρυγανιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα σαβαγιάρ ή πτι-μπερ για πιο γλυκιά γεύση.

Είναι δροσερό, εύκολο, ελαφρύ και εντυπωσιακό! Ιδανικό για τραπέζια, γιορτές ή απλά για να έχετε πάντα στο ψυγείο ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Προάγεται στην ΣΤ' Δημοτικού και στην αιωνιότητα»: Το σπαρακτικό αντίο στον 12χρονο από την Άρτα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία, μαθητής
Μοριοδότηση και υπηρεσία στα δυσπρόσιτα: Οδηγός για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Ποια σχολεία θεωρούνται δυσπρόσιτα και πώς μοριοδοτούνται – Όλες οι αλλαγές για το 2025
Μοριοδότηση και υπηρεσία στα δυσπρόσιτα: Οδηγός για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Δημόσια εκπαίδευση
Η πλαστή εικόνα της στατιστικής και ο μύθος της «υπερβαθμολόγησης» των μαθητών
Όταν μιλάμε για «υπερβαθμολόγηση», έμμεσα καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε πιο αυστηροί/ες στα λάθη, αδιαφορώντας για την παιδαγωγικά αναγκαία...
Η πλαστή εικόνα της στατιστικής και ο μύθος της «υπερβαθμολόγησης» των μαθητών
PAIDEIAS
ΦΕΚ αναμορφωμένων τελικών αξιολογικών πινάκων κλάδων ΠΕ02, ΠΕ04.01, ΠΕ06, ΠΕ86 - Όλα τα ονόματα
Δημοσίευση σε ΦΕΚ αναμορφωμένων τελικών αξιολογικών πινάκων κλάδων ΠΕ02, ΠΕ04.01, ΠΕ06, ΠΕ86 -Προκήρυξη 2ΓΕ/2023»
ΦΕΚ αναμορφωμένων τελικών αξιολογικών πινάκων κλάδων ΠΕ02, ΠΕ04.01, ΠΕ06, ΠΕ86 - Όλα τα ονόματα