seismos_rixter
Το επίκεντρο εντοπίζεται νοτιοδυτικά του Παλιουρίου – Εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιουνίου στη Χαλκιδική, προκαλώντας αναστάτωση σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με αναφορές πολιτών.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε το επίκεντρο της δόνησης 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η αυτόματη λύση του Ινστιτούτου υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα προέρχονται από υπολογιστικά συστήματα χωρίς την άμεση συμμετοχή σεισμολόγου, και ενδέχεται να τροποποιηθούν καθώς συλλέγονται νέα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και καλούν τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, τηρώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση μετασεισμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

plevris
Θάνος Πλεύρης: «Fake news πως νομιμοποιούνται 90.000 παράνομοι μετανάστες»
Θάνος Πλεύρης: Fake news το ότι νομιμοποιούνται 90.000 παράνομοι μετανάστες – Το νομοσχέδιο απευθύνεται σε όσους έχουν νόμιμη διαμονή
Θάνος Πλεύρης: «Fake news πως νομιμοποιούνται 90.000 παράνομοι μετανάστες»