Κοινωνία 0

Τούρκος καθηγητής προειδοποιεί για σεισμό έως και 9 Ρίχτερ ανάμεσα σε Τουρκία και Ρόδο

seismos_rixter
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανησυχία μετά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στη Μαρμαρίδα και τις προειδοποιήσεις για μελλοντικούς καταστροφικούς σεισμούς στην περιοχή

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στην Ελλάδα και την Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα ανοιχτά της Μαρμαρίδας, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι.

Ο Τούρκος καθηγητής γεωλογίας Σουλεϊμάν Παμπάλ ανέφερε ότι η περιοχή βρίσκεται σε ενεργά ρήγματα που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφικούς σεισμούς έως και 9 Ρίχτερ. «Σίγουρα θα υπάρξουν μεγαλύτεροι σεισμοί σε αυτήν την περιοχή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε πως ιστορικά έχουν καταγραφεί πολλοί μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή, καθιστώντας αναπόφευκτη την πιθανότητα επανάληψης ανάλογων φαινομένων στο μέλλον.

Ο καθηγητής τόνισε την ύπαρξη της Ζώνης Υποβύθισης, γνωστής και ως «Τόξο της Κύπρου», η οποία διασταυρώνεται με σημαντικά ρήγματα όπως το Ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και της Νεκράς Θάλασσας. «Σεισμοί μεγέθους 8 έως 9 Ρίχτερ μπορεί να συμβούν στην περιοχή, καθώς τέτοιοι έχουν ήδη συμβεί στο παρελθόν», κατέληξε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία