kairos_iliofaneia
Τι προβλέπουν Κολυδάς και Αρναούτογλου

Ύστερα από την αστάθεια της Πρωτομαγιάς, ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται, φέρνοντας μαζί του υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερους ανέμους. Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης οι συνθήκες έγιναν πιο ήπιες, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τους γνωστούς μετεωρολόγους να επιβεβαιώνουν πως βαδίζουμε προς ένα θερμό καιρικό σκηνικό.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο από την Παρασκευή 2 Μαΐου, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 26-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να δούμε και 30άρια. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να εξασθενούν και από την επόμενη εβδομάδα θα στραφούν σε νοτιάδες, δημιουργώντας αίσθηση σχεδόν καλοκαιρινής ζέστης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος μιλώντας στο κανάλι του στο YouTube ανέφερε ότι από το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία στα δυτικά αναμένεται να αγγίξει τους 26 με 27 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ: Από την αστάθεια στην άνοιξη

  • Παρασκευή 2/5

Ο καιρός παραμένει άστατος στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με βροχές και πιθανές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα επικρατούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις φτάνουν στο Αιγαίο έως και τα 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά υποχωρούν. Η θερμοκρασία παραμένει στα επίπεδα των 23-26 βαθμών, με πιο χαμηλές τιμές στα νησιά.

  • Σάββατο 3/5

Οι άνεμοι εξασθενούν κι άλλο, ο καιρός ανοίγει σχεδόν παντού εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα υπάρξουν πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

  • Κυριακή 4/5

Η εικόνα είναι ανοιξιάτικη, με ηλιοφάνεια και παροδικές απογευματινές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ οι άνεμοι στρέφονται δυτικοί, με ένταση έως 6 μποφόρ στα νότια.

  1. Δευτέρα 5/5

Το σκηνικό γίνεται πιο ήρεμο, με αραιές νεφώσεις και νοτιάδες σε πολλές περιοχές. Οι θερμοκρασίες παίρνουν ακόμη την ανιούσα, αγγίζοντας τιμές υψηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή.

Η θερμή εισβολή που ακολουθεί την Πρωτομαγιά υπόσχεται ιδανικές καιρικές συνθήκες για εξόδους, αν και παραμένει η ανάγκη προσοχής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στα νότια τμήματα της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίθεση του IDF στον Λίβανο
IDF: «Είμαστε σε πόλεμο στον Λίβανο, δεν υπάρχει εκεχειρία»
Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει πως η συμφωνία με το Ιράν δεν αγγίζει το μέτωπο της Χεζμπολάχ – Κρίσιμη συνάντηση ΗΠΑ-Ιράν το Μεγάλο Σάββατο υπό τη σκιά...
IDF: «Είμαστε σε πόλεμο στον Λίβανο, δεν υπάρχει εκεχειρία»
ΔΙΠΛΩΜΑ
Πανεπιστήμια: Ποια διεθνή μεταπτυχιακά παίρνουν το «πράσινο φως» για τον Σεπτέμβριο
Ξεκινά η διαδικασία έγκρισης από την ΕΘΑΑΕ για τα νέα κοινά προγράμματα σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ με ξένα πανεπιστήμια
Πανεπιστήμια: Ποια διεθνή μεταπτυχιακά παίρνουν το «πράσινο φως» για τον Σεπτέμβριο