λεωφορει
Ένα πρόσφατο περιστατικό στην Αγία Παρασκευή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η τύχη είναι ο μόνος παράγοντας που αποτρέπει τις τραγωδίες, καθώς η πρόληψη και η συντήρηση φαίνεται να απουσιάζουν

Η κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών στη χώρα βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο, με παλιά, ασυντήρητα οχήματα να κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους, θέτοντας σε κίνδυνο επιβάτες και οδηγούς.

Ένα πρόσφατο περιστατικό στην Αγία Παρασκευή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η τύχη είναι ο μόνος παράγοντας που αποτρέπει τις τραγωδίες, καθώς η πρόληψη και η συντήρηση φαίνεται να απουσιάζουν.

Ένας οδηγός λεωφορείου του δρομολογίου Β5 (Σταθμός Λαρίσης – Αγία Παρασκευή) κατήγγειλε ότι, την ώρα που οδηγούσε, ένα καπάκι από την οροφή του οχήματος αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του.

Το εξάρτημα σφήνωσε ανάμεσα στο κάθισμα και στο τιμόνι, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του λεωφορείου και να περάσει στο αντίθετο ρεύμα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, αν τη στιγμή εκείνη κινούνταν δίπλα του ένα μηχανάκι ή άλλο όχημα, το ατύχημα θα ήταν αναπόφευκτο.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έπρεπε να έχει αποσυρθεί εδώ και 14 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων για την ασφάλεια των πολιτών. Αν και το περιστατικό είχε αίσιο τέλος, αναδεικνύει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και την επείγουσα ανάγκη για ανανέωση και συντήρησή τους.

Το ερώτημα παραμένει: μέχρι πότε θα βασιζόμαστε στην τύχη και όχι στην υπευθυνότητα;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εφσυν
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
Η εκδήλωση για τα 13 χρόνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης πολιτικών στελεχών από όλο το φάσμα
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
αυτοκίνητο
Μαζικές ανακλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Πάνω από 11.000 οχήματα στο μικροσκόπιο
Ford, Renault, Toyota και Lexus καλούν ιδιοκτήτες για άμεσο τεχνικό έλεγχο λόγω ζητημάτων ασφάλειας
Μαζικές ανακλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Πάνω από 11.000 οχήματα στο μικροσκόπιο