lanthimos
Το ΚΑΣ απέρριψε το αίτημα του Γιώργου Λάνθιμου για γυρίσματα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) απέρριψε το αίτημα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου να πραγματοποιήσει γυρίσματα της νέας του ταινίας «Bugonia» στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η εταιρεία παραγωγής «Either Or Productions» είχε αιτηθεί άδεια για κινηματογράφηση στις 10 Απριλίου, με δέσμευση του αρχαιολογικού χώρου για τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, το ΚΑΣ δεν ενέκρινε το αίτημα, επικαλούμενο τόσο τον περιορισμό των επισκεπτών όσο και το περιεχόμενο της σκηνής που επρόκειτο να γυριστεί, το οποίο φέρεται να περιλάμβανε εικόνες καταστροφής και σκορπισμένα πτώματα.

Παρότι το ΚΑΣ φέρεται να αντιπρότεινε ως εναλλακτική το Λόφο του Φιλοπάππου, η παραγωγή δεν αποδέχτηκε τη λύση. Η ταινία «Bugonia» είναι ριμέικ της κορεατικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Save the Green Planet» (2003) και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2025, με πρωταγωνιστές την Έμα Στόουν, τον Τζέσι Πλέμονς και την Αλίσια Σίλβερστοουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ptyxia.gov.gr
Γιατί πρέπει να μπείτε άμεσα στο ptyxia.gov.gr αν έχετε αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ
Η «πράξη αναγνώρισης» είναι το κλειδί για τις επόμενες προσλήψεις - Βήμα-βήμα η έκδοση του ψηφιακού πτυχίου με κωδικούς Taxisnet
Γιατί πρέπει να μπείτε άμεσα στο ptyxia.gov.gr αν έχετε αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ