tempi
Αυτή τη στιγμή οι κατηγορούμενοι για την σύγκρουση είναι 36 εκ των οποίων οι 33

Με κρίσιμες καταθέσεις και απολογίες συνεχίζεται η ανάκριση για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, η εβδομάδα αυτή θα είναι κομβική καθώς θα παρθούν καταθέσεις επιβατών του Intercity, ενώ τις επόμενες μέρες πρόκειται να απολογηθούν στον εφέτη ανακριτή τα δύο στελέχη του υπουργείου Μεταφορών που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το larissa.net πρόκειται για την τότε διευθύντρια της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών και για τον τότε προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών. Από τις απολογίες τους θα κριθεί και η πορεία της ανάκρισης σε ότι αφορά το σκέλος της σύγκρουσης. Αν δηλαδή προκύψει η εμπλοκή και άλλων στελεχών του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειωθεί πως η ποινική δίωξη στα δύο στελέχη ασκήθηκε μετά από έρευνα του εφέτη ανακριτή από τους αρμόδιους Αντεισαγγελείς Εφετών Λάρισας στα μέσα Δεκεμβρίου και έλαβαν ήδη τρεις προθεσμίες προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Ποιοι κατηγορούνται

Αυτή τη στιγμή οι κατηγορούμενοι για την σύγκρουση είναι 36 εκ των οποίων οι 33, διώκονται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για άλλα πλημμελήματα με σοβαρότερο αυτό της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Άλλοι εφτά κατηγορούνται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος για τα όσα έγιναν μετά τη σύγκρουση δηλαδή τις παρεμβάσεις στο χώρο και την έρευνα για την φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης. Πρόκειται για τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, δύο Αξιωματικούς της Αστυνομίας και τη Πυροσβεστικής και τρεις προανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο εφέτης ανακριτής εξέταζε μέσα από νέες και συμπληρωματικές καταθέσεις μαρτύρων το ενδεχόμενο εμπλοκής ακόμα ενός προσώπου για το θέμα του «μπαζώματος», ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των κατηγορουμένων για τις παρεμβάσεις στο χώρο, αναμένεται να μείνει ο ίδιος.

Σε ότι αφορά το σκέλος της φωτιάς και του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας, μετά και την απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την γνησιότητα των τριών βίντεο της εμπορικής, επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι η παράδοση του πορίσματος του καθηγητή χημικού μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την φωτιά και την πυρόσφαιρα.

Σήμερα πάντως η ανάκριση συνεχίζεται με καταθέσεις επιβατών του Intercity.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στρατιώτες, φαντάροι σε στάση προσοχής με φόντο την ελληνική σημαία
«Tι θα έκανες αν σε καλούσαν σε επιστράτευση»: Τι λένε οι Έλληνες πως θα έκαναν σε μία τέτοια περίπτωση
Διχασμένη η κοινή γνώμη: Εθνικό χρέος ή προσωπική άρνηση;
«Tι θα έκανες αν σε καλούσαν σε επιστράτευση»: Τι λένε οι Έλληνες πως θα έκαναν σε μία τέτοια περίπτωση
louketo_45.jpg
Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου – Σε ποια περιοχή δεν θα γίνουν μαθήματα
Σε ποια περιοχή της χώρας θα έχουμε κλειστά σχολεία και οι μαθητές θα απολαύσουν μια ημέρα ανάπαυλας
Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου – Σε ποια περιοχή δεν θα γίνουν μαθήματα
pencil
Αντιπαράθεση στη Ζάκυνθο: Εκπαιδευτικοί επικρίνουν τη στάση της ΔΑΚΕ
Κατηγορίες για συνδικαλιστική απραξία και κομματική ταύτιση – Στο επίκεντρο ζητήματα μισθολογικών συνθηκών, ελλείψεων στα σχολεία και εκπαιδευτικής...
Αντιπαράθεση στη Ζάκυνθο: Εκπαιδευτικοί επικρίνουν τη στάση της ΔΑΚΕ
voucher δυπα 2026
Voucher ΔΥΠΑ 750€: Άνοιξε η πλατφόρμα – Αγώνας δρόμου για το επίδομα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο νέο Voucher της ΔΥΠΑ 750€ για εργαζόμενους φοιτητές και πτυχιούχους - Αναλυτικά η διαδικασία στο ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Voucher ΔΥΠΑ 750€: Άνοιξε η πλατφόρμα – Αγώνας δρόμου για το επίδομα