τεμπη

Το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, για να τιμηθούν οι 57 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική σιδηροδρομική σύγκρουση των Τεμπών.

Η συγκέντρωση αυτή, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, είχε ως κύριο στόχο την απόδοση φόρου τιμής στους αδικοχαμένους και την έκφραση αλληλεγγύης στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 12 οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες, μέσα από τη συγκίνηση και τον πόνο τους, επανέλαβαν τη ζητούμενη απόδοση δικαιοσύνης και την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας.

Μαζί τους, βρίσκονταν και πολλές συλλογικότητες, οι οποίες εξέφρασαν τη στήριξή τους στις οικογένειες των θυμάτων και δεσμεύτηκαν να παραμείνουν ενεργοί και υποστηρικτικοί καθ' όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες και έξω από τη δικαστική αίθουσα όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση, με σκοπό να δείξουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους γονείς και συγγενείς των θυμάτων.

Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των οργανώσεων, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες και να μην ξεχαστεί η τραγωδία που συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Ζιαζιάς
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει ότι ο γιατρός Δημήτρης Ζιαζιάς τον χτύπησε ενώ προαναγγέλλει νέα επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Κατσωνόπουλος Θοδωρής
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη
Συνάντηση ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα: Θετική εξέλιξη, αλλά με επιφυλάξεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεων
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη