Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δέλτα, μετά από μια μεθοδική έρευνα, κατάφεραν να σχηματίσουν δικογραφίες κατά 16 ατόμων, ηλικίας από 22 έως 50 ετών.
Οι εμπλεκόμενοι περιλαμβάνουν τόσο αλλοδαπούς όσο και ημεδαπούς, με 4 από αυτούς να είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι 12 ημεδαποί.
Οι δικογραφίες αφορούν έξι περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης που διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιανουαρίου 2023. Οι δράστες, με τη χρήση υπολογιστών και άλλων τεχνολογικών μέσων, κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 115.600 ευρώ από ανυποψίαστα θύματα.
Η εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων αποτελεί σημαντική επιτυχία της αστυνομίας, που απέδειξε τη δέσμευσή της στη μάχη κατά της ηλεκτρονικής εγκληματικότητας.
Οι σχετικές δικογραφίες, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας, θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις επόμενες νομικές ενέργειες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Βασίλης Γκουζέλος