Βόλος: Αυτοκτονία μαθητή επειδή τον είχαν απομονώσει οι φίλοι του – Αποκαλύψεις από την οικογένεια
Βόλος: Έθεσε τέλος στη ζωή του γιατί τον είχαν απομονώσει οι φίλοι του

Θρήνος επικρατεί στη Νέα Αγχιάλου στον Βόλο, καθώς 18χρονος μαθητής οδηγήθηκε στην αυτοκτονία ανήμερα του Ευαγγελισμού.

Ο 18χρονος ήταν μαθητής της Γ’ Λυκείου Νέας Αγχιάλου και είχε έναν μικρότερο αδερφό που φοιτά στο Γυμνάσιο της περιοχής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thenewspaper.gr, την ώρα του περιστατικού οι γονείς του έλειπαν, καθώς είχαν πάει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου συμμετείχε ο μικρότερος αδερφός του.

Όταν επέστρεψαν, είδαν ότι ο γιος τους είχε απαγχονιστεί χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια θηλιά από σεντόνι, την οποία είχε δέσει στο διάδρομο του σπιτιού. Η μητέρα του σοκαρισμένη, κάλεσε σε βοήθεια. Οι γείτονες, ακούγοντας τις φωνές, έσπευσαν να δουν τι συνέβη, ενώ άμεσα κλήθηκαν οι αρχές.

Οι λόγοι οδήγησαν στην τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper από το οικογενειακό περιβάλλον του 18χρονου, ο νεαρός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας καθώς βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού. Οι συμμαθητές του τον είχαν απομονώσει από τις παρέες τους, δεν τον καλούσαν σε κοινωνικές δραστηριότητες και τον είχαν περιθωριοποιήσει, με αποτέλεσμα να αισθάνεται βαθιά μοναξιά.

Η κοινωνική απομόνωση φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά την ψυχική του υγεία. Σε συνδυασμό με τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας, ο 18χρονος αδυνατούσε να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, παρά τις προσπάθειες της οικογένειάς του να σταθεί στο πλευρό του.

Το τραγικό συμβάν έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κοινωνία, αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τη σημασία της ψυχικής υγείας των νέων. Συμμαθητές, φίλοι και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να κατανοήσουν τι μπορεί να οδήγησε τον 18χρονο σε αυτή την απόφαση, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη για ενίσχυση της υποστήριξης σε νέους που βιώνουν κοινωνική απομόνωση.

Η τοπική κοινότητα της Νέας Αγχιάλου είναι συντετριμμένη και εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή. Οι σκέψεις όλων είναι με τους γονείς και τον αδερφό του, που βιώνουν μια αδιανόητη απώλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aerodfomi
Πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Οι συχνότητες χάθηκαν και επανήλθαν «μαγικά»
«Ποιος μπορεί να κάνει τέτοιες παρεμβολές και να «νεκρώσει» ή να «τυφλώσει» τα πάντα;» αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο αντιπτέραρχος ε.α,...
Πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Οι συχνότητες χάθηκαν και επανήλθαν «μαγικά»
μηχανη
Συνελήφθη 15χρονος μαθητής στο Κερατσίνι – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Χειροπέδες σε 15χρονο μετά από καταδίωξη απ’ την Ομάδα ΔΙΑΣ στους δρόμους του Κερατσινίου – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Συνελήφθη 15χρονος μαθητής στο Κερατσίνι – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Τραπέζι με ψάρια και φαγητά
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων
Τι τρώμε τα Θεοφάνια σε όλη την Ελλάδα – Τα πιάτα, τα έθιμα και οι γεύσεις που επιμένουν στον χρόνο
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων