mpifteki
Αν ψάχνετε για μια υγιεινή, νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή, αυτά τα μπιφτέκια είναι η τέλεια λύση. Φτιαγμένα με βρώμη, πατάτα και αρωματικά μπαχαρικά, προσφέρουν πλούσια γεύση και τέλεια υφή.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

  • 250 γρ. λεπτές νιφάδες βρώμης

  • 1 βραστή πατάτα (περίπου 220 γρ.)

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 μανιτάρια portobello

  • 100 γρ. ζεστό νερό

  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • 1,5 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • Λίγο πιπέρι

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • Φύλλα δυόσμου

  • Θρυμματισμένη βρώμη για το πασπάλισμα

Για τη σάλτσα μανιταριών:

  • ½ κρεμμύδι

  • 6 λευκά μανιτάρια

  • 350 γρ. γάλα βρώμης

  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • ½ κ.γ. θυμάρι

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • Λίγο πιπέρι

  • Μοσχοκάρυδο

  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προετοιμασία των μπιφτεκιών

  1. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης.

  2. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας στο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στη βρώμη.

  3. Σε πολυκόφτη, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη βραστή πατάτα, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στο μπολ.

  4. Πολτοποιούμε τα μανιτάρια portobello και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

  5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το κύμινο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  6. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  7. Πλάθουμε μπιφτέκια περίπου 100 γρ. το καθένα, τα πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη βρώμη και τα αφήνουμε στην άκρη.

  8. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προετοιμασία της σάλτσας

  1. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά.

  2. Σε ένα μπολ, διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα βρώμης και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

  3. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η σάλτσα να πήξει.

  4. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η κατάταξη του πίνακα των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με βάση τη χρονολογική σειρά υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους.
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα
Μάθετε τη σημασία της λέξης «άκαγος» και ποια είναι η προέλευσή της – Ποιες είναι οι χρήσεις της στην ελληνική γλώσσα
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα