Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει ο 9χρονος μαθητής που υπέστη πνιγμό την ώρα που έτρωγε πορτοκάλι στο σχολείο του στη Λάρισα. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε πλήρη καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για τη ζωή του.
Ο μικρός υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν σταδιακά. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μέσα σε σχολική αίθουσα, με τη δασκάλα του να αντιλαμβάνεται άμεσα την κατάστασή του και να καλεί τη νοσηλεύτρια του σχολείου. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να γίνει η πρώτη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
Η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα από την Αστυνομία, που συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από εκπαιδευτικούς και αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του περιστατικού.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom