georg-papanikolaou
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αντίστοιχες επιθέσεις και αποδοκιμασίες σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές στα social media έχουν παρατηρηθεί αυξημένα, με πολιτικούς αντιπάλους να κατηγορούνται για υποκίνηση ή ανοχή.

Στο επίκεντρο της πολιτικής και συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης βρέθηκε ξανά ο γιατρός και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος καταγγέλλει δημόσια τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι βρίσκεται πίσω από στοχευμένες επιθέσεις εναντίον του στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ΟΕΝΓΕ αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν από τους βασικούς φορείς υπεράσπισης της δημόσιας περίθαλψης στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία, έχει αυξηθεί η πολιτική της δραστηριότητα, με αιχμή την αντίσταση σε ιδιωτικοποιήσεις και τις εργασιακές συνθήκες στο ΕΣΥ.

papanikolaou

Ο κ. Παπανικολάου είναι γνωστός και αγαπητός σε χιλιάδες ασθενείς, νευροχειρουργός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Είναι  γνωστός, επίσης, για την αιχμηρή του κριτική απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές στον χώρο της δημόσιας υγείας, δημοσίευσε στο Χ (πρώην Twitter) καταγγελία στην οποία αναφέρει πως τρολ λογαριασμοί στα social media, φερόμενοι ως υποστηριζόμενοι από το περιβάλλον του Άδωνι Γεωργιάδη, διεξάγουν διαδικτυακή ψηφοφορία με αίτημα την απόλυσή του.

Τη δημοσίευσή του συνοδεύει screenshot από ανώνυμο λογαριασμό που ζητά τη γνώμη των χρηστών για την παραμονή του ίδιου στο ΕΣΥ, ενώ γίνεται και σαφής αναφορά στο επίσημο προφίλ του Υπουργού, προκειμένου η ψηφοφορία να διαδοθεί και να λάβει μεγαλύτερη έκταση.

papanikolaou

Αποσπάσματα από την ανάρτηση του Π. Παπανικολάου

«Έντρομος ο Άδωνις Γεωργιάδης [...] βάζει τα έμμισθα τρολ που ταΐζει με κλεμμένο δημόσιο χρήμα να σκούζουν πως πρέπει να απολυθώ επειδή λέω πως η εγκληματική κυβέρνηση των Τεμπών [...] πρέπει να ανατραπεί».

«Ο πιο άθλιος εκβιασμός είναι αυτός που ασκείται σε γονείς άρρωστων μικρών παιδιών να ξεπουληθούν για να αυγατίζει η άνομη κονόμα ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών κολλητών της κυβέρνησης».

Η υπόθεση Παπανικολάου δεν είναι μεμονωμένη. Αντίστοιχες επιθέσεις και αποδοκιμασίες σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές στα social media έχουν παρατηρηθεί αυξημένα, με πολιτικούς αντιπάλους να κατηγορούνται για υποκίνηση ή ανοχή. Το φαινόμενο αυτό συνιστά επικίνδυνη διολίσθηση του δημόσιου διαλόγου σε λογικές εκφοβισμού και απαξίωσης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε επίσημο πορτρέτο για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει το πλάνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ελληνικά σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό