ΟΕΝΓΕ: Σωρεία καταγγελιών για εγκατάλειψη του ΕΣΥ και των γιατρών
Μπαράζ ανακοινώσεων από την Ομοσπονδία υπογραμμίζει την υποστελέχωση και την υπερεξόντωση των γιατρών και, κυρίως, τις προσπάθειες πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας

Τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ καταγράφει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας μέσα από τρία περιστατικά που καταγγέλλονται για νοσοκομεία σε Άρτα, Χαλκίδα και Ναύπλιο.

Με ένα μπαράζ ανακοινώσεων η Ομοσπονδία υπογραμμίζει την υποστελέχωση και την υπερεξόντωση των γιατρών και, κυρίως, τις προσπάθειες πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ παρουσιάζει την υπόθεση με το απεικονιστικό εργαστήριο στο νοσοκομείο Άρτας, όπου «μετά από πολύμηνη περίοδο αναγκαστικών “εντέλλεσθε” εφημεριακής υπερεξόντωσης που εξώθησαν γιατρούς σε παραιτήσεις, η διοίκηση τώρα θέλει να παραδώσει την διάγνωση στον ιδιωτικό τομέα με “σύμβαση”».

«Με απλά λόγια η τακτική της υποστελέχωσης και της εφημεριακής υπεροξόντωσης των γιατρών δεν ήταν τίποτε άλλο από προετοιμασία για να έρθει ως δήθεν “μονόδρομος” η χρηματοδότηση ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, για να παρέχουν «διαγνωστικό έργο» αξιοποιώντας την υλικοτεχνική υποδομή του ίδιου του νοσοκομείου. Κάτι που άλλωστε έχει ήδη γίνει και σε άλλα νοσοκομεία» τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει, επίσης, τον διοικητή του νοσοκομείο Χαλκίδας, επισημαίνοντας ότι επιχειρεί να ακυρώσει την άδεια ανατροφής τέκνου επιμελήτριας παθολόγου. Η ομοσπονδία κάνει λόγο για «αυθαίρετη και έκνομη αθλιότητα» συμπληρώνοντας ότι «επιχειρεί να παραβιάσει το δικαίωμα της μητρικής / πατρικής άδειας ανατροφής τέκνου».

«Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν και αυτές στην καταιγίδα παραιτήσεων γιατρών από το ΕΣΥ» σχολιάζει η Ομοσπονδία υπενθυμίζοντας ότι ο εν λόγω διοικητής «πρόσφατα είχε διαπράξει μια άλλη αθλιότητα: την αναφορά της φράσης “όχι διανομέας” σε δελτίο Τύπου σχετικό με τον θάνατο συνανθρώπου μας που εργαζόταν σε συνθήκες ακραίου καύσωνα σε μια προφανή προσπάθεια να συγκαλύψει διά… ιατρικού ανακοινωθέντος (!) ευθύνες εργοδοτών και αρμοδίων».

Τέλος, σε Τρίτη ανακοίνωση που αφορά στο νοσοκομείο Ναυπλίου, η ομοσπονδία καταγράφει περιστατικό στο οποίο συγγενείς ασθενούς που πέθανε, μπήκαν στο νοσοκομείο «ξυλοκοπώντας όποιον υγειονομικό έβλεπαν μπροστά τους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο γιατρών».

«Αυτήν τη φορά πριν από το περιστατικό είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα τόσο ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου όσο και η αστυνομία η οποία όμως έστειλε μόνο δυο (2) αστυνομικούς που αρκέστηκαν να “παρακολουθούν διακριτικά” τους εισβολείς να ξυλοκοπούν υγειονομικούς» αναφέρει και προσθέτει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των νοσοκομείων αρνούνται ακόμα και να αναλάβουν τις εκ των υστέρων απαραίτητες νομικές ενέργειες παρουσιάζοντας έτσι αυτές τις επιθέσεις ως δήθεν “προσωπικές διενέξεις των υγειονομικών με πολίτες” οι οποίες τάχα “δεν αφορούν τις διοικήσεις των νοσοκομείων”. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σημείωμα για Τροχαία
Πάρκαρε παράνομα και άφησε σημείωμα να μη τη γράψουν επειδή είχε γενέθλια -Η «απάντηση» της Τροχαίας
Απίστευτη οδηγός πάρκαρε παράνομα και άφησε σημείωμα να μη τη γράψουν επειδή είχε γενέθλια
Πάρκαρε παράνομα και άφησε σημείωμα να μη τη γράψουν επειδή είχε γενέθλια -Η «απάντηση» της Τροχαίας