Thumbnail
Η είδηση αυτή προκάλεσε ανησυχία στους γονείς των άλλων παιδιών του σχολείου, καθώς δεν είχαν γνώση για το αν το μεγαλύτερο αδελφάκι του βρέφους έχει προσβληθεί από το μικρόβιο, με αποτέλεσμα πολλοί να ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους

Ένα ακόμη κρούσμα μηνιγγίτιδας καταγράφηκε στην Αχαΐα, αυτή τη φορά σε ένα βρέφος μόλις δύο μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μηνιγγιτιδόκοκου σε βρέφος ρομά στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας. Το παιδί νοσηλεύεται, αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή και εκτός κινδύνου.

Με την εμφάνιση του κρούσματος, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, έδωσε εντολή για τη χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή με το βρέφος, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του μικροβίου. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο αδελφάκι του βρέφους, που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Η είδηση αυτή προκάλεσε ανησυχία στους γονείς των άλλων παιδιών του σχολείου, καθώς δεν είχαν γνώση για το αν το μεγαλύτερο αδελφάκι του βρέφους έχει προσβληθεί από το μικρόβιο, με αποτέλεσμα πολλοί να ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους.

Το περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση αντίδραση και πρόληψη σε περίπτωση εμφάνισης λοιμώξεων όπως η μηνιγγίτιδα, ειδικά σε ευάλωτες ηλικιακές ομάδες, όπως τα βρέφη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παμακ
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
Παρέστησαν οι Πρυτανικές Αρχές, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Κοσμήτορες και Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού,...
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
Κωνσταντίνος Βλάσης
Μήνυμα Βλάση: Η 25η Μαρτίου ως θεμέλιο ελευθερίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης
«Η 25η Μαρτίου αποτελεί κορυφαίο σταθμό ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό» αναφέρει στο μήνυμα το ο υφυπουργός
Μήνυμα Βλάση: Η 25η Μαρτίου ως θεμέλιο ελευθερίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης