κολοκυθάκια
Το απόλυτο μυστικό για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια: Τρία βασικά βήματα για την τέλεια κρούστα

Εάν αναζητάτε τη συνταγή για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια; Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν την επιτυχία: η σωστή επιλογή κολοκυθιών, το ιδανικό αλεύρωμα και η τέλεια θερμοκρασία του λαδιού.

1. Επιλογή κολοκυθιών

Για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, τα φρέσκα και μικρά κολοκυθάκια είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά έχουν σφιχτή σάρκα και λιγότερη υγρασία, κάτι που βοηθά στο να επιτευχθεί η τέλεια τραγανή κρούστα.

2. Το σωστό αλεύρωμα

Η κλειδί για την τέλεια κρούστα είναι το αλεύρωμα. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό αλεύρου και κορν φλάουρ για να δημιουργήσετε μια ελαφριά και τραγανή επικάλυψη.

3. Η θερμοκρασία του λαδιού

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι υψηλή (περίπου 180°C). Αυτό βοηθά στην δημιουργία μιας χρυσαφένιας και τραγανής κρούστας χωρίς να απορροφηθεί πολύ λάδι.

Προτείνουμε να προσθέσετε μια πινελιά αλατιού και να συνοδέψετε με ένα νόστιμο ντιπ για να απογειώσετε τη γεύση!

Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

•    2 λίτρα νερό
•    1,5 κ.σ. αλάτι
•    3 μέτρια κολοκυθάκια
•    150 γρ. καλαμποκάλευρο
•    150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
•    90 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
•    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
•    1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
•    1 κ.γ. ρίγανη
•    2 κ.γ. αλάτι
•    Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3-4 χιλ.) και τα μουλιάζουμε στο αλατόνερο για 10'.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλάτι.

Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με καθαρό νερό.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο καλά. Περνάμε κάθε κολοκυθάκι πρώτα από το μείγμα, μετά γρήγορα στο νερό και αμέσως στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά με σως πάπρικας! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mi kratika aei
Πανεπιστήμια Αριστείας: Σε ΦΕΚ η απόφαση για τα 74 κοινά μεταπτυχιακά με ξένα ΑΕΙ
Η απόφαση για τη χρηματοδότηση των 74 Κοινών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) που θα ιδρύσουν τα ελληνικά ΑΕΙ σε συνεργασία με διακεκριμένα...
Πανεπιστήμια Αριστείας: Σε ΦΕΚ η απόφαση για τα 74 κοινά μεταπτυχιακά με ξένα ΑΕΙ
Σύνοδος Πρυτάνεων 2025-2026
110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Με «παρουσία κυβέρνησης» οι εργασίες – Στο επίκεντρο η επόμενη μέρα των ΑΕΙ
Τέσσερις υπουργοί, δύο υφυπουργοί και κρίσιμες εισηγήσεις για χρηματοδότηση, Συμβούλια Διοίκησης, ΕΛΚΕ, κυβερνοασφάλεια και διεθνοποίηση – Όλη η...
110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Με «παρουσία κυβέρνησης» οι εργασίες – Στο επίκεντρο η επόμενη μέρα των ΑΕΙ
ΤΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με ΜΑΤ και αγρότες για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ – VIDEO)
ΤΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με ΜΑΤ και αγρότες για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ – VIDEO)
Σκηνές χάους έξω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Μάχη σώμα με σώμα ΜΑΤ και αγροτών, στο μπλόκο φοιτητές της Γεωπονικής
ΤΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με ΜΑΤ και αγρότες για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (ΦΩΤΟ – VIDEO)