κολοκυθάκια
Το απόλυτο μυστικό για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια: Τρία βασικά βήματα για την τέλεια κρούστα

Εάν αναζητάτε τη συνταγή για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια; Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν την επιτυχία: η σωστή επιλογή κολοκυθιών, το ιδανικό αλεύρωμα και η τέλεια θερμοκρασία του λαδιού.

1. Επιλογή κολοκυθιών

Για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, τα φρέσκα και μικρά κολοκυθάκια είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά έχουν σφιχτή σάρκα και λιγότερη υγρασία, κάτι που βοηθά στο να επιτευχθεί η τέλεια τραγανή κρούστα.

2. Το σωστό αλεύρωμα

Η κλειδί για την τέλεια κρούστα είναι το αλεύρωμα. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό αλεύρου και κορν φλάουρ για να δημιουργήσετε μια ελαφριά και τραγανή επικάλυψη.

3. Η θερμοκρασία του λαδιού

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι υψηλή (περίπου 180°C). Αυτό βοηθά στην δημιουργία μιας χρυσαφένιας και τραγανής κρούστας χωρίς να απορροφηθεί πολύ λάδι.

Προτείνουμε να προσθέσετε μια πινελιά αλατιού και να συνοδέψετε με ένα νόστιμο ντιπ για να απογειώσετε τη γεύση!

Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

•    2 λίτρα νερό
•    1,5 κ.σ. αλάτι
•    3 μέτρια κολοκυθάκια
•    150 γρ. καλαμποκάλευρο
•    150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
•    90 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
•    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
•    1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
•    1 κ.γ. ρίγανη
•    2 κ.γ. αλάτι
•    Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3-4 χιλ.) και τα μουλιάζουμε στο αλατόνερο για 10'.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλάτι.

Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με καθαρό νερό.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο καλά. Περνάμε κάθε κολοκυθάκι πρώτα από το μείγμα, μετά γρήγορα στο νερό και αμέσως στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά με σως πάπρικας! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ενισχυτική Διδασκαλία
Μάθημα προσφοράς στη Χίο: Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου διδάσκουν δωρεάν στους μαθητές όλων των ΕΠΑΛ
Χωρίς αμοιβή, με μεράκι και αίσθημα ευθύνης, οι εκπαιδευτικοί δείχνουν τι σημαίνει πραγματικά «δημόσιο σχολείο με ψυχή»
Μάθημα προσφοράς στη Χίο: Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου διδάσκουν δωρεάν στους μαθητές όλων των ΕΠΑΛ
filologoi2
Φιλόλογοι για Γ' φάση προσλήψεων: «Τα σχολεία ασφυκτιούν από κενά - Όχι άλλη καθυστέρηση»
«Καμία δικαιολογία για περαιτέρω αναμονή» - Δύο μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς, τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις...
Φιλόλογοι για Γ' φάση προσλήψεων: «Τα σχολεία ασφυκτιούν από κενά - Όχι άλλη καθυστέρηση»
μελεητ
Ελεονώρα Μελέτη: «Τα φύλα είναι δύο, κάποιοι προσδιορίζονται μπανάνες, γάτες, μαντζουράνες»
Η ευρωβουλευτής μίλησε για τα δικαιώματα των γυναικών, όμως τα σχόλιά της για τα φύλα και τα τρανς άτομα κάπου... ξέφυγαν
Ελεονώρα Μελέτη: «Τα φύλα είναι δύο, κάποιοι προσδιορίζονται μπανάνες, γάτες, μαντζουράνες»
Πτήσεις Μαθητών με Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη της ΠΑ
Πτήσεις μαθητών με εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας
Μαθητές και μαθήτριες πέταξαν με αεροσκάφη Tecnam P2002-JF στο Τατόι, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου...
Πτήσεις μαθητών με εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας