κολοκυθάκια
Το απόλυτο μυστικό για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια: Τρία βασικά βήματα για την τέλεια κρούστα

Εάν αναζητάτε τη συνταγή για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια; Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν την επιτυχία: η σωστή επιλογή κολοκυθιών, το ιδανικό αλεύρωμα και η τέλεια θερμοκρασία του λαδιού.

1. Επιλογή κολοκυθιών

Για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, τα φρέσκα και μικρά κολοκυθάκια είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά έχουν σφιχτή σάρκα και λιγότερη υγρασία, κάτι που βοηθά στο να επιτευχθεί η τέλεια τραγανή κρούστα.

2. Το σωστό αλεύρωμα

Η κλειδί για την τέλεια κρούστα είναι το αλεύρωμα. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό αλεύρου και κορν φλάουρ για να δημιουργήσετε μια ελαφριά και τραγανή επικάλυψη.

3. Η θερμοκρασία του λαδιού

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι υψηλή (περίπου 180°C). Αυτό βοηθά στην δημιουργία μιας χρυσαφένιας και τραγανής κρούστας χωρίς να απορροφηθεί πολύ λάδι.

Προτείνουμε να προσθέσετε μια πινελιά αλατιού και να συνοδέψετε με ένα νόστιμο ντιπ για να απογειώσετε τη γεύση!

Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

•    2 λίτρα νερό
•    1,5 κ.σ. αλάτι
•    3 μέτρια κολοκυθάκια
•    150 γρ. καλαμποκάλευρο
•    150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
•    90 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
•    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
•    1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
•    1 κ.γ. ρίγανη
•    2 κ.γ. αλάτι
•    Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3-4 χιλ.) και τα μουλιάζουμε στο αλατόνερο για 10'.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλάτι.

Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με καθαρό νερό.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο καλά. Περνάμε κάθε κολοκυθάκι πρώτα από το μείγμα, μετά γρήγορα στο νερό και αμέσως στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά με σως πάπρικας! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alkinoos_0.jpg
Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 6 Δεκεμβρίου 2025
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, αλλά με υποχρεωτική προκράτηση θέσης, ενώ θα προηγηθεί ομιλία του Πρύτανη του ΑΠΘ
Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 6 Δεκεμβρίου 2025
Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός
Πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός 2026: Ανοίγει η αυλαία – Όσα πρέπει να ξέρουν γονείς και μαθητές
Από Β' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου: Διεξαγωγή online 12-15 Φεβρουαρίου – Κλήρωση για δωροεπιταγές αξίας €200!
Πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός 2026: Ανοίγει η αυλαία – Όσα πρέπει να ξέρουν γονείς και μαθητές
εκλογές
Αποτελέσματα εκλογών για ΔΣ και ελεγκτική επιτροπή στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης
Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 443 ψήφους και 5 έδρες, ενώ η ΑΣΕ έλαβε 186 ψήφους και 2 έδρες, με τις...
Αποτελέσματα εκλογών για ΔΣ και ελεγκτική επιτροπή στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης
επίσκεψη
Επίσκεψη της Ομάδας Formula Student του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Δημοτικό Σχολείο Βαρυπέτρου
Οι φοιτητές ενθάρρυναν τα παιδιά να συνεχίσουν να καλλιεργούν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα, τονίζοντας πως η επιστήμη και η...
Επίσκεψη της Ομάδας Formula Student του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Δημοτικό Σχολείο Βαρυπέτρου