κολοκυθάκια
Το απόλυτο μυστικό για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια: Τρία βασικά βήματα για την τέλεια κρούστα

Εάν αναζητάτε τη συνταγή για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια; Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν την επιτυχία: η σωστή επιλογή κολοκυθιών, το ιδανικό αλεύρωμα και η τέλεια θερμοκρασία του λαδιού.

1. Επιλογή κολοκυθιών

Για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, τα φρέσκα και μικρά κολοκυθάκια είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά έχουν σφιχτή σάρκα και λιγότερη υγρασία, κάτι που βοηθά στο να επιτευχθεί η τέλεια τραγανή κρούστα.

2. Το σωστό αλεύρωμα

Η κλειδί για την τέλεια κρούστα είναι το αλεύρωμα. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό αλεύρου και κορν φλάουρ για να δημιουργήσετε μια ελαφριά και τραγανή επικάλυψη.

3. Η θερμοκρασία του λαδιού

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι υψηλή (περίπου 180°C). Αυτό βοηθά στην δημιουργία μιας χρυσαφένιας και τραγανής κρούστας χωρίς να απορροφηθεί πολύ λάδι.

Προτείνουμε να προσθέσετε μια πινελιά αλατιού και να συνοδέψετε με ένα νόστιμο ντιπ για να απογειώσετε τη γεύση!

Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

•    2 λίτρα νερό
•    1,5 κ.σ. αλάτι
•    3 μέτρια κολοκυθάκια
•    150 γρ. καλαμποκάλευρο
•    150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
•    90 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
•    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
•    1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
•    1 κ.γ. ρίγανη
•    2 κ.γ. αλάτι
•    Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι.

Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3-4 χιλ.) και τα μουλιάζουμε στο αλατόνερο για 10'.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλάτι.

Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με καθαρό νερό.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο καλά. Περνάμε κάθε κολοκυθάκι πρώτα από το μείγμα, μετά γρήγορα στο νερό και αμέσως στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά με σως πάπρικας! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η κατάταξη του πίνακα των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με βάση τη χρονολογική σειρά υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους.
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα
Μάθετε τη σημασία της λέξης «άκαγος» και ποια είναι η προέλευσή της – Ποιες είναι οι χρήσεις της στην ελληνική γλώσσα
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα