Μπιφτέκια
Ακολουθήστε τις σωστές τεχνικές και απολαύστε τα πιο νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια στο σπίτι

Το τέλειο μπιφτέκι είναι ονειρικά αφράτο και ζουμερό, με κάθε μπουκιά να εκλύει γεύση και υγρασία. Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχετε τα πιο γευστικά μπιφτέκια στο σπίτι, δεν χρειάζεται να ψάξετε παραπέρα! Ακολουθήστε αυτά τα 3 κρίσιμα βήματα και δημιουργήστε μπιφτέκια που θα ενθουσιάσουν όλους γύρω σας.

1. Το σωστό μείγμα κιμά

Το μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια ξεκινά από την επιλογή του κιμά. Χρησιμοποιήστε μοσχαρίσιο κιμά με 20% λίπος ή ακόμα καλύτερα, ένα μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά (70%-30%) για ακόμη πιο ζουμερό αποτέλεσμα. Ο κιμάς με λιπαρά θα διασφαλίσει ότι το μπιφτέκι δεν θα στεγνώσει κατά το ψήσιμο. Προσοχή: Ο άπαχος κιμάς μπορεί να φαίνεται υγιεινός, αλλά τα μπιφτέκια θα βγουν στεγνά και σφιχτά. Γι’ αυτό, προτιμήστε τον πιο λιπαρό κιμά για καλύτερη γεύση και υφή.

2. Τα μυστικά της προετοιμασίας

Για να διατηρηθεί η υγρασία του μπιφτεκιού κατά το ψήσιμο, χρησιμοποιήστε μουλιασμένο ψωμί σε γάλα ή νερό αντί για τριμμένη φρυγανιά. Αυτή η τεχνική προσφέρει περισσότερη υγρασία στο μείγμα και κάνει το μπιφτέκι πιο αφράτο. Ένα ακόμα κόλπο για τέλεια υγρασία είναι να προσθέσετε ένα παγάκι στο κέντρο του μπιφτεκιού πριν το ψήσιμο. Το παγάκι θα λιώσει καθώς ψήνονται τα μπιφτέκια, κρατώντας τους χυμούς μέσα και κάνοντάς τα πιο ζουμερά.

3. Το ψήσιμο

Το ψήσιμο είναι ίσως το πιο κρίσιμο στάδιο για να πετύχετε το τέλειο μπιφτέκι. Ψήστε τα σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια υπέροχη κρούστα από έξω ενώ το εσωτερικό παραμένει ζουμερό. Μην πιέζετε τα μπιφτέκια με τη σπάτουλα κατά τη διάρκεια του ψησίματος! Όταν το κάνετε, χάνουν τους χυμούς τους και γίνονται πιο ξηρά. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά, αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά, έτσι ώστε να “κλειδώσουν” τα υγρά τους μέσα και να γίνουν ακόμη πιο νόστιμα.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, τα μπιφτέκια σας θα είναι πάντα αφράτα, ζουμερά και γεμάτα γεύση. Είστε έτοιμοι να γίνετε οι μάστερ του μπιφτεκιού στην κουζίνα σας 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσετε;
Η Ιδανική ώρα για βραδινό για που κρατάει το σάκχαρο υπό έλεγχο
Ο χρόνος και η σύνθεση του βραδινού γεύματος φαίνεται να επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα γλυκόζης το πρωί, ειδικά σε άτομα με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου...
Η Ιδανική ώρα για βραδινό για που κρατάει το σάκχαρο υπό έλεγχο
makaronopita
Μακαρονόπιτα χωριάτικη: Παράδοση και γεύση στο γιορτινό τραπέζι
Χορταστική, αρωματική και με πλούσια γέμιση, συνδυάζει τα μακαρόνια με φέτα, αυγά και γάλα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει σουφλέ.
Μακαρονόπιτα χωριάτικη: Παράδοση και γεύση στο γιορτινό τραπέζι
Η οπτική ψευδαίσθηση με τον σκύλο στην φωτογραφία που μπερδεύει το διαδίκτυο
Βλέπετε τον σκύλο στη φωτογραφία; Η οπτική ψευδαίσθηση που μπερδεύει χιλιάδες

Μια φαινομενικά απλή φωτογραφία με φθινοπωρινά φύλλα έχει εξελιχθεί σε viral πρόκληση, καθώς χιλιάδες χρήστες...

Βλέπετε τον σκύλο στη φωτογραφία; Η οπτική ψευδαίσθηση που μπερδεύει χιλιάδες
diatrofi
Πόσες θερμίδες αντιστοιχούν πραγματικά σε ένα κιλό;
Η απώλεια βάρους δεν εξαρτάται μόνο από το τι και πόσο τρώμε. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου που λειτουργεί συνολικά ο οργανισμός μας, της κίνησης μέσα...
Πόσες θερμίδες αντιστοιχούν πραγματικά σε ένα κιλό;