Μπιφτέκια
Ακολουθήστε τις σωστές τεχνικές και απολαύστε τα πιο νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια στο σπίτι

Το τέλειο μπιφτέκι είναι ονειρικά αφράτο και ζουμερό, με κάθε μπουκιά να εκλύει γεύση και υγρασία. Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχετε τα πιο γευστικά μπιφτέκια στο σπίτι, δεν χρειάζεται να ψάξετε παραπέρα! Ακολουθήστε αυτά τα 3 κρίσιμα βήματα και δημιουργήστε μπιφτέκια που θα ενθουσιάσουν όλους γύρω σας.

1. Το σωστό μείγμα κιμά

Το μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια ξεκινά από την επιλογή του κιμά. Χρησιμοποιήστε μοσχαρίσιο κιμά με 20% λίπος ή ακόμα καλύτερα, ένα μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά (70%-30%) για ακόμη πιο ζουμερό αποτέλεσμα. Ο κιμάς με λιπαρά θα διασφαλίσει ότι το μπιφτέκι δεν θα στεγνώσει κατά το ψήσιμο. Προσοχή: Ο άπαχος κιμάς μπορεί να φαίνεται υγιεινός, αλλά τα μπιφτέκια θα βγουν στεγνά και σφιχτά. Γι’ αυτό, προτιμήστε τον πιο λιπαρό κιμά για καλύτερη γεύση και υφή.

2. Τα μυστικά της προετοιμασίας

Για να διατηρηθεί η υγρασία του μπιφτεκιού κατά το ψήσιμο, χρησιμοποιήστε μουλιασμένο ψωμί σε γάλα ή νερό αντί για τριμμένη φρυγανιά. Αυτή η τεχνική προσφέρει περισσότερη υγρασία στο μείγμα και κάνει το μπιφτέκι πιο αφράτο. Ένα ακόμα κόλπο για τέλεια υγρασία είναι να προσθέσετε ένα παγάκι στο κέντρο του μπιφτεκιού πριν το ψήσιμο. Το παγάκι θα λιώσει καθώς ψήνονται τα μπιφτέκια, κρατώντας τους χυμούς μέσα και κάνοντάς τα πιο ζουμερά.

3. Το ψήσιμο

Το ψήσιμο είναι ίσως το πιο κρίσιμο στάδιο για να πετύχετε το τέλειο μπιφτέκι. Ψήστε τα σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια υπέροχη κρούστα από έξω ενώ το εσωτερικό παραμένει ζουμερό. Μην πιέζετε τα μπιφτέκια με τη σπάτουλα κατά τη διάρκεια του ψησίματος! Όταν το κάνετε, χάνουν τους χυμούς τους και γίνονται πιο ξηρά. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά, αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά, έτσι ώστε να “κλειδώσουν” τα υγρά τους μέσα και να γίνουν ακόμη πιο νόστιμα.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, τα μπιφτέκια σας θα είναι πάντα αφράτα, ζουμερά και γεμάτα γεύση. Είστε έτοιμοι να γίνετε οι μάστερ του μπιφτεκιού στην κουζίνα σας 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχα
Το ΥΠΑΙΘΑ στηρίζει τον σχολικό αθλητισμό και τη συμπερίληψη - 1ο Σχολικό Τουρνουά Unified Καλαθοσφαίρισης Special Olympics Hellas στο Κορωπί
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδοτούμε με 80.000 ευρώ, ανά έτος, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας με τα Special Olympics την ισότητα, τις ευκαιρίες και τα...
Το ΥΠΑΙΘΑ στηρίζει τον σχολικό αθλητισμό και τη συμπερίληψη - 1ο Σχολικό Τουρνουά Unified Καλαθοσφαίρισης Special Olympics Hellas στο Κορωπί
mathites foitites
Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση - Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί κάθε σχολείο, κάθε 5μελές και 15μελές συμβούλιο να πραγματοποιήσει συνελεύσεις και συζητήσεις, με στόχο...
Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση - Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου
ζελε
Ανακαλούνται καραμέλες ζελεδάκια – «Συναγερμός» κινδύνου για πνιγμό
Η απόφαση προέκυψε μετά από ενδελεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους, που έδειξαν την παρουσία μη επιτρεπόμενων πρόσθετων και αρωμάτων στα προϊόντα
Ανακαλούνται καραμέλες ζελεδάκια – «Συναγερμός» κινδύνου για πνιγμό
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
ΠΟΜΕΕΑ: Φιέστες και επικοινωνιακές εξαγγελίες για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
Οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή καταγγέλλουν υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και επικίνδυνες συνθήκες – Κάλεσμα σε μαζική πορεία στο Σύνταγμα...
ΠΟΜΕΕΑ: Φιέστες και επικοινωνιακές εξαγγελίες για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ