Thumbnail
Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και τρώγεται σε ακόμη λιγότερα, όσο είναι ακόμη ζεστοί οι λουκουμάδες

Το πανεύκολο αυτό μείγμα για λουκουμάδες, με δύο υλικά, γίνεται στη λογική «όσα ml πορτοκαλάδα, τόσα gr αλεύρι». Κατά συνέπεια, ένα κουτάκι με 330 ml θα ανακατευτεί με 330 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Για να μην κολλάει το μείγμα στο κουτάλι, το περνάμε μέσα από το καυτό λάδι, πριν πάρουμε κουταλιά από το κουρκούτι για να τη ρίξουμε στο τηγάνι.

Υλικά:

  • 1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (330ml)
  • 330 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με το αλεύρι και το μίγμα μας είναι έτοιμο!
  2. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
  3. Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε μια κουταλιά από το κουρκούτι στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά, γυρνώντας και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
  4. Συνοδεύουμε με μέλι και κανέλα, πετιμέζι, λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα ή ότι άλλο σκεφτείτε, όπως παγωτό, ας πούμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates_1.jpg
Πατάτες στην κατάψυξη: Γιατί οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε
Πολλοί καταναλωτές συνηθίζουν να βάζουν τις πατάτες στην κατάψυξη για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αυτή η πρακτική...
Πατάτες στην κατάψυξη: Γιατί οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε