tempi
Τέμπη: «Όχι στη συγκάλυψη», δικαιοσύνη ζητούν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές

Βουλιάζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης από τη μαζική πορεία που είναι σε εξέλιξη για την τραγωδία των Τεμπών και τη διερεύνησή της που έχει βαλτώσει...

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα Θεσσαλονίκης με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών. Η πορεία που ξεκίνησε στη συνέχεια με προορισμό το ΥΜΑΘ και στη συνέχεια το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι μια από τις πιο μαζικές των τελευταίων 30 χρόνων.

tempi-sygkentrosi-thessaloniki

Η Εγνατία από το ύψος της Δημητρίου Γούναρη αλλά και της Kαμάρας κατακλύστηκε από νωρίς από κόσμο. Άνθρωποι που φωνάζουν οργισμένοι, άλλοι που κλαίνε συγκινημένοι κι άλλοι που διαμαρτύρονται βουβά με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. Αυτό είναι το σκηνικό που θα αντικρίσει κάνεις αν βρεθεί αυτή τη στιγμή σε μια  μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και την διερεύνησή της που δεν προχωρά.

"Εκείνες οι εικόνες θα μείνουνε στον χρόνο. Για όλους εκείνους που δεν είχαν οξυγόνο".

Αυτό είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα όλων όσοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα Θεσσαλονίκης και ξεκίνησαν πορεία προς το ΥΜΑΘ και το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Κάποια στιγμή η κεφαλή της ήταν στην οδό Βενιζέλου επί της Εγνατίας και το τέλος της στην Καμάρα! 

Αφορμή και το στοιχείο που έκανε το ποτήρι της οργής να ξεχειλίσει και να βγάλει στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στο οποίο μία επιβάτης λέει σε κλήση της, μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει κόλαση: "Δεν έχω οξυγόνο".

Με δάκρυα στα μάτια και πανό στα χέρια, συγγενείς, φίλοι των θυμάτων αλλά και απλοί Θεσσαλονικείς που θέλησαν να συμμετάσχουν στην πορεία "κατέκλυσαν" την Εγνατία.

Μαζί τους είναι φοιτητικές οργανώσεις και εργατικά σωματεία όπως και ντελιβεράδες που ήρθαν στο σημείο με τα μηχανάκια τους.

Μάλιστα από την συγκέντρωση δε λείπουν εκατοντάδες οικογένειες κρατώντας στα χέρια τα μικρά παιδιά τους, εξηγώντας τους γιατί ήρθαν εδώ.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι από την Ιασωνίδου. Συνεχίζεται σε όλο το μήκος της Εγνατίας ενώ τελικό προορισμό έχει το ΥΜΑΘ. "Έχουμε χρέος να παλέψουμε όλοι μαζί. Η δύναμη είναι στα χέρια μας. Οι νόμοι σπάνε, οι ένοχοι θα μπουν στη φυλακή" αναφέρει εργαζόμενος στον Σιδηροδρομικό σταθμό που προπορεύονταν της πορείας. "Αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί. Θα τα καταφέρουμε" λέει ο κόσμος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο