sigentrosi_sintagma
Μαζικές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, με την πλατεία και τους γύρω δρόμους να «βυθίζονται» από κόσμο. Πολίτες από όλη την Ελλάδα ενώθηκαν σε μια φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις αδικίες, τιμώντας τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

sintagma

Δείτε live video

Προκλητική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία αρχικά μπλόκαρε την πλαϊνή είσοδο της Βουλής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Διαδηλωτές αντέδρασαν με φωνές και σπρωξίματα, απαιτώντας την απομάκρυνση των κλούβων. Τελικά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες, η ΕΛ.ΑΣ. υποχώρησε και απέσυρε τις κλούβες από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η Φωνή των θυμάτων

Ο Ηλίας Παπαγγελής, πατέρας της 18χρονης Αναστασίας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, μίλησε από καρδιάς: «Σκότωσαν την κόρη μου και 56 ακόμα ανθρώπους. Το κράτος και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα. Στη Σερβία, οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν. Στην Ελλάδα, κυριαρχεί η συγκάλυψη. Ζητάμε άρση ασυλίας για τους υπαίτιους και αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Με λόγια γεμάτα οργή αλλά και αποφασιστικότητα, τόνισε την ανάγκη για διαφάνεια και τιμωρία όσων ευθύνονται, ζητώντας «να πάρουμε πίσω το οξυγόνο που στέρησαν από τα παιδιά μας».

Πανελλαδική ανταπόκριση

Συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε περισσότερες από 100 πόλεις της Ελλάδας, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών. Στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή ήταν εξίσου εντυπωσιακή, ενώ η διαμαρτυρία επεκτάθηκε και στους Έλληνες της διασποράς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα παρέμεινε κλειστός από το πρωί, ενώ η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας διακόπηκε.

Η φωνή του κόσμου για δικαιοσύνη και αλλαγή ενισχύεται. Σήμερα, η κοινωνία έδειξε ότι δεν ξεχνά και δεν θα σταματήσει να διεκδικεί το δίκιο της.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα στασυ
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Μεταφορών και...
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
διωξεις
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Στο επίκεντρο η υπεράσπιση της απεργίας–αποχής και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
πανεπιστήμιο κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Μαρτίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»