Πατάτες
Πώς θα φτιάξετε τραγανές πατάτες φούρνου

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου από τον Γιάννη Λουκάκο.

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες

  • 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλο καρέ
  • 2 κιλά νερό
  • 30 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 4 γρ. μαγειρική σόδα
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. δεντρολίβανο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • κύμινο, σκόνη
  • πάπρικα γλυκιά, σκόνη
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πατάτες

Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε μέχρι να μπορούμε να τρυπήσουμε εύκολα τις πατάτες με ένα μαχαιράκι στο κέντρο τους, για περίπου 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, για περίπου 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, σουρώνουμε το αρωματισμένο λάδι από ψιλή σίτα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και κρατάμε τα υλικά που αρωματίσαμε το λάδι σε μίαν άκρη.


Σουρώνουμε τις πατάτες, τις μεταφέρουμε στο μπολ με το αρωματισμένο λάδι, προσθέτουμε πιπέρι και τις ανακατεύουμε απαλά και αέρινα προσέχοντας να  μη διαλυθούν, μέχρι να μαριναριστούν καλά και να δημιουργηθεί στην επιφάνειά τους μία άγρια υφή.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις πατάτες και φροντίζουμε να έχουν ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, γυρνάμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ένα έντονο καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 20 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο που είχαμε αρωματίσει το λάδι, την πάπρικα, το κύμινο και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lekseis
Λέξεις που λέμε σωστά, αλλά γράφουμε συχνά λάθος – Δείτε τα πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη
Tα ορθογραφικά λάθη δεν αποτελούν ένδειξη έλλειψης παιδείας, αλλά δείχνουν την πολυπλοκότητα της ελληνικής γλώσσας.
Λέξεις που λέμε σωστά, αλλά γράφουμε συχνά λάθος – Δείτε τα πιο συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη
καπακια
Το καπάκι που «εκτοξεύεται» — Τι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα ανθρακούχο μπουκάλι;
Ανοίγεις ένα παγωμένο ανθρακούχο ποτό. Αν έχεις κουνήσει το μπουκάλι, το καπάκι εκτοξεύεται! Τι μηχανισμός το προκαλεί;
Το καπάκι που «εκτοξεύεται» — Τι συμβαίνει όταν ανοίγεις ένα ανθρακούχο μπουκάλι;
athitismos-treximo.jpg
Ιαπωνικό Περπάτημα: Η απλή άσκηση που βελτιώνει την υγεία με 30 λεπτά την ημέρα
Το ιαπωνικό περπάτημα είναι η νέα παγκόσμια τάση γυμναστικής που ενισχύει την υγεία και τη φυσική κατάσταση με μόλις 30 λεπτά άσκησης, χωρίς εξοπλισμό
Ιαπωνικό Περπάτημα: Η απλή άσκηση που βελτιώνει την υγεία με 30 λεπτά την ημέρα