Πανσέτες
Η αναπάντεχη τεχνική για την τέλεια πανσέτα

Η τέλεια καραμελωμένη πανσέτα όπου το λίπος έχει μειωθεί, χρυσίσει και είναι ελαφρά τραγανό, η σάρκα είναι καραμελωμένη απ’ έξω, αλλά παραμένει εσωτερικά ζουμερή, είναι ένα ανομολόγητο αλλά τεράστιο γαστρονομικό φετίχ. 

Η τεχνική

Η καινοτόμος, σχεδόν αιρετική τεχνική, σε τέτοιες μαγειρικές προκλήσεις περιλαμβάνει μια μικτή λογική βρασίματος και στη συνέχεια ψησίματος στο ίδιο τηγάνι στο μάτι.

Η μικτή τεχνική ξεκινά με την πανσέτα να μπαίνει σε κρύο τηγάνι μαζί με ελεγχόμενη ποσότητα νερού, το νερό σε λίγο αρχίζει να βράζει και να εξατμίζεται μέχρι να φύγει όλο, οπότε ξαφνικά η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 100 βαθμούς Κελσίου και γίνονται οι αντιδράσεις Μαγιάρ στους 160 βαθμούς Κελσίου, όπως και στη συμβατική λύση στο τηγάνι.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη μέθοδο έχει να κάνει με το ότι κατά τη διάρκεια του βρασμού, καταφέρνουμε να επιμηκύνουμε δύο διεργασίες που αλλιώς θα γίνονταν βεβιασμένα (το λιώσιμο του λίπους και τη μετατροπή κολαγόνου σε ζελατίνη), καταφέρνουμε η αφύγρανση να επηρεάσει για αρκετό χρόνο μόνο το λίπος και όχι τη σάρκα και εν τέλει πετυχαίνουμε αντιδράσεις Μαγιάρ σε όσο χρόνο χρειάζεται, ώστε να καραμελώσει το εξωτερικό κρέας και λίπος χωρίς να στεγνώσει το εσωτερικό.

Πηγή: caruso.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποκτά τη δική του ψηφιακή φωνή
Εγκαινιάζεται αύριο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΑΠΘ – Μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης
Ο μαθητής Μάκης Διονυσόπουλος
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο
Ραγίζει καρδιές ο τραγικός θάνατος του αριστούχου μαθητή και πρωταθλητή beach volley Μάκη Διονυσόπουλου
Πύργος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον 18χρονο μαθητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο