instagram_whatsapp_facebook_messenger
Μεγάλη προσοχή από τους χρήστες

Νέα απάτη εξαπλώνεται τις τελευταίες ημέρες μέσω messenger στο facebook.

Χρήστες λαβαίνουν από φίλους τους στην υπηρεσία απευθείας μηνυμάτων στο facebook, το Messenger, ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα, που τους καλεί να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους, ώστε να μην διαγραφεί. «Ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προσωρινά! Το Facebook ενημέρωσε τη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας χρήστη, ο λογαριασμός σας προστέθηκε στη λίστα μη επαληθευμένων λογαριασμών ασφαλείας, έχετε 24 ώρες για να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας, προτού τον απενεργοποιήσουμε οριστικά!», αναφέρει το μήνυμα και παραπέμπει τον χρήστη προς «επαλήθευση» σε ένα url.

Εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, προφανώς, όπου εξαγγέλθηκαν μια σειρά από αλλαγές στη Meta γενικότερα και στο facebook ειδικότερα, οι απατεώνες επιχειρούν να παρασύρουν τα θύματά τους μέσω αυτών των μηνυμάτων.

Οι ειδικοί επισημαίνουν στους χρήστες social media να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και καχύποπτοι με μηνύματα αυτού του είδους, που είναι πιθανόν να «παρασύρουν» πιο εύκολα ακόμα και κάποιον που είναι γενικά υποψιασμένος.

απατη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτες
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
Η πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα αποφάσισε κινητοποιήσεις λόγω ανοιχτών αιτημάτων για εισόδημα και εμβολιασμό κτηνοτρόφων
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»
«Τα ξέρει καλά και ο κ. Πρύτανης. Το να μιλήσουμε για σύνδεση του δημόσιου πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα ήταν θέμα ταμπού»
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»