wolt nteliveri
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Το Σωματείο Εργαζομένων και Διανομέων «Wolt» επαναφέρει την ανάγκη να κλείνει η εφαρμογή σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών

Το Σωματείο Εργαζομένων και Διανομέων «Wolt» στη Θεσσαλονίκη ζητά το κλείσιμο της εφαρμογής κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, συνοδευόμενο από αποζημίωση των διανομέων. Στην ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε με αφορμή την κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζουν την ανάγκη προστασίας της ασφάλειας των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε επικίνδυνες συνθήκες.

Η διεκδίκηση αυτή έρχεται να αναδείξει την ανησυχία για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα των διανομών, με επίκεντρο την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων απέναντι σε φαινόμενα που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, «ο χιονιάς είναι προ των πυλών, η θερμοκρασία ήδη από σήμερα έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες κυρίως να υπάρξει κίνδυνος ακόμα και για πάγο σε κάποια σημεία και περιοχές της πόλης, ενώ η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για κακοκαιρία μέχρι και χιόνια μέσα στην εβδομάδα».

«Οι διανομείς είναι άνθρωποι με οικογένειες και ανάγκες και όχι αριθμοί και εργαλεία πολυεθνικών εταιρειών. Δεν θα περάσει ο άτυπος εκβιασμός σας, ενωθήκαμε, κάθε μέρα θα γινόμαστε μεγαλύτεροι και περισσότεροι», «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Το Σωματείο απαιτεί:

  • Κλείσιμο της εφαρμογής σε ακραίες καιρικές συνθήκες με αποζημίωση των διανομέων.
  • Ψήφιση νόμου από το κράτος που θα απαγορεύει τις διανομές σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Ποια είναι η θέση των Πανεπιστημιακών για τη δημιουργία νέου Υπουργείου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης
Η ανακοίνωση της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης ΔΤ ΚΙΠΑΝ 
Ποια είναι η θέση των Πανεπιστημιακών για τη δημιουργία νέου Υπουργείου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης
Διοίκηση στην εκπαίδευση
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
Όταν η διοίκηση δεν είναι απλώς «τίτλος», αλλά ο παράγοντας που καθορίζει το κλίμα, τις σχέσεις και τελικά τη μάθηση μέσα στο σχολείο.
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
seismos
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα Καλάβρυτα, αλλά και την Πάτρα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην εκτίμησή του.
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική