Μετρό στην Ομόνοια
Στάση Εργασίας στο Μετρό Αθηνών την Παρασκευή 13/12 από το ΣΕΛΜΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) προγραμματίζει στάση εργασίας την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2024, από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της λειτουργίας του Μετρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η κινητοποίηση γίνεται λόγω «σοβαρών συμβατικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων που παραμένουν άλυτες, παρά τις έγγραφες δεσμεύσεις των αρμόδιων φορέων».

Το ΣΕΛΜΑ ζητά άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η ομαλή παροχή υπηρεσιών χωρίς εμπόδια και αβεβαιότητα».

Παράλληλα, το σωματείο διεκδικεί την παράταση του προγράμματος της ΔΥΠΑ για 220 εργαζόμενους που καλύπτουν λειτουργικά κενά, ενώ θέτει αιτήματα όπως η καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος, η ιδιωτική ασφάλιση και η πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων (check-up) για τους εργαζόμενους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναπληρωτής
Νέα εποχή για τους αναπληρωτές: Cloud υποδομές και ενισχυμένη ασφάλεια στην πλατφόρμα προσλήψεων
Σοφία Ζαχαράκη: Επένδυση 400.000 ευρώ για την αναβάθμιση των ψηφιακών συμβάσεων των αναπληρωτών
Νέα εποχή για τους αναπληρωτές: Cloud υποδομές και ενισχυμένη ασφάλεια στην πλατφόρμα προσλήψεων
papei.jpg
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»