κατώτατος μισθός
Πώς θα διαμορφωθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 2025

Μετά από μία πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε από χθες, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπροσαρμογή μισθών του δημοσίου τομέα.

Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, επί της αρχής και των άρθρων 1-15 του νομοσχεδίου.

Σε σύνολο 296 βουλευτών υπέρ της αρχής τάχθηκαν 157 βουλευτές έναντι 139 που ψήφισαν "Όχι".

 

Πώς θα διαμορφωθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 2025

Τον Ιανουάριο του 2025 θα ξεκινήσει η διαδικασία καθορισμού νέου κατώτατου μισθού.  Σύμφωνα με υπολογισμούς, η αύξηση θα είναι της τάξεως των 40 ευρώ περίπου, για να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 870 ευρώ.  Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος είναι το 2027 ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ.

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται νέα οριζόντια αύξηση στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των δημοσίων υπαλλήλων βάσει της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Με δεδομένο ότι ο βασικός μισθός στον δημόσιο τομέα σήμερα είναι 20 ευρώ παραπάνω από τον ιδιωτικό, δηλαδή 850 ευρώ από το 2026 θα ξεκινήσει ισόποση αύξηση με αυτή του ιδιωτικού τομέα

Οι νεοεισερχόμενοι στο δημόσιο υπάλληλοι θα πάρουν αρχικά την προσαύξηση χωρίς τα 20 ευρώ (διαφορά κατώτατου μισθού ιδιωτικού - δημοσίου τομέα). 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λιακούλη, Κωνσταντοπούλου
Λιακούλη κατά Κωνσταντοπούλου: «Υπάλληλοι φεύγουν κλαίγοντας, δεν αντέχω τα ντεσιμπέλ!»
Νέο... σίριαλ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής: «Με έπιασε υπάλληλος της Βουλής κλαίγοντας και μου είπε ότι φεύγει γιατί δεν αντέχει άλλο»
Λιακούλη κατά Κωνσταντοπούλου: «Υπάλληλοι φεύγουν κλαίγοντας, δεν αντέχω τα ντεσιμπέλ!»
Μαράσλειο
Συναγερμός στο Μαράσλειο: Μετά τους σοβάδες, τώρα πέφτουν λάμπες στα κεφάλια μαθητών (Εικόνες)
Ο λαμπτήρας φθορίου κατέρρευσε ακριβώς πάνω στα θρανία που κάθονται οι μαθητές - «Έτσι θα πορευτούμε; Ποντάροντας στην τύχη μας;»
Συναγερμός στο Μαράσλειο: Μετά τους σοβάδες, τώρα πέφτουν λάμπες στα κεφάλια μαθητών (Εικόνες)