σουπα
Ιδανική για τις κρύες μέρες

Μια απλή συνταγή για ψητή φέτα που έγινε δημοφιλής στα social media έχει αποκτήσει μια νέα, χειμωνιάτικη εκδοχή. Η food blogger Claire, μέσα από τον λογαριασμό της @Here’sYourBite στο TikTok, παρουσίασε μια υπέροχη σούπα με ψητή φέτα με κόκκινη πιπεριά, ιδανική για τις κρύες μέρες. Οι χρήστες των social media ενθουσιάστηκαν με την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση της σούπας.

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση6 σκελίδες σκόρδου, χωρίς τη φλούδα
  • 225 γρ. τυρί φέτα και άλλα για το γαρνίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 μίσχοι σέλινο, κομμένοι σε κύβους
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 119 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 950 γρ. ζωμός λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 790 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τη φέτα, τις μισές πιπεριές (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω) και το σκόρδο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και η φλούδα τους να έχει φουσκάλες.
  2. Σοτάρισμα των λαχανικών: Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το θυμάρι, τις πιπεριές καγιέν, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίξτε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πατάτα, τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός ή σε δόσεις με ένα μπλέντερ κατάλληλο για ζεστά υλικά. Επιστρέψτε την σούπα στην κατσαρόλα.
  5. Μόλις ψηθούν η φέτα και οι πιπεριές, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Ξεφλουδίστε τις πιπεριές (προαιρετικά) και πιέστε το ψημένο σκόρδο από τη φλούδα του. Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και διορθώστε τα καρυκεύματα.
  6. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα, φρέσκα βότανα, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με ψωμί ή τοστ με τυρί και απολαύστε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Νέο πρόγραμμα πρόγραμμα ConnectEdParents+ για την ενδυνάμωση των γονέων στη διαχείριση της ενδοσχολικής βίας
«Η λογική της πλατφόρμας δεν είναι απλά μια γραφειοκρατική προσέγγιση, δεν είναι ότι κάτι καταγράφεται και ξεχνιέται. Από εκεί και πέρα υπάρχει...
Ζαχαράκη: Νέο πρόγραμμα πρόγραμμα ConnectEdParents+ για την ενδυνάμωση των γονέων στη διαχείριση της ενδοσχολικής βίας
ΒΕΡΙ
ΣΗΜΑ: Παρουσίαση του βιβλίου «Θάνατοι στη Χούντα» του Δημήτρη Βεριώνη, σήμερα 7.30μμ
Το έργο περιλαμβάνει πάνω από 250 συνεντεύξεις με οικεία πρόσωπα, 290 φωτογραφίες και άγνωστα ή δημοσιευμένα αρχεία, αποτυπώνοντας για πρώτη φορά...
ΣΗΜΑ: Παρουσίαση του βιβλίου «Θάνατοι στη Χούντα» του Δημήτρη Βεριώνη, σήμερα 7.30μμ