σουπα
Ιδανική για τις κρύες μέρες

Μια απλή συνταγή για ψητή φέτα που έγινε δημοφιλής στα social media έχει αποκτήσει μια νέα, χειμωνιάτικη εκδοχή. Η food blogger Claire, μέσα από τον λογαριασμό της @Here’sYourBite στο TikTok, παρουσίασε μια υπέροχη σούπα με ψητή φέτα με κόκκινη πιπεριά, ιδανική για τις κρύες μέρες. Οι χρήστες των social media ενθουσιάστηκαν με την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση της σούπας.

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση6 σκελίδες σκόρδου, χωρίς τη φλούδα
  • 225 γρ. τυρί φέτα και άλλα για το γαρνίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 μίσχοι σέλινο, κομμένοι σε κύβους
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 119 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 950 γρ. ζωμός λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 790 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τη φέτα, τις μισές πιπεριές (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω) και το σκόρδο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και η φλούδα τους να έχει φουσκάλες.
  2. Σοτάρισμα των λαχανικών: Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το θυμάρι, τις πιπεριές καγιέν, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίξτε το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την πατάτα, τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός ή σε δόσεις με ένα μπλέντερ κατάλληλο για ζεστά υλικά. Επιστρέψτε την σούπα στην κατσαρόλα.
  5. Μόλις ψηθούν η φέτα και οι πιπεριές, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Ξεφλουδίστε τις πιπεριές (προαιρετικά) και πιέστε το ψημένο σκόρδο από τη φλούδα του. Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και διορθώστε τα καρυκεύματα.
  6. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα, φρέσκα βότανα, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με ψωμί ή τοστ με τυρί και απολαύστε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίσω τους τουρίστες» – Η αίσθηση της έλλειψης χώρου στην Αθήνα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pneumonia
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και σε μη καπνιστές
Σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, η ρύπανση του αέρα αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης καρκίνου στους...
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και σε μη καπνιστές
ypologistis
10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση
Παρότι ορισμένοι επαγγελματίες εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητα μιας ιστοσελίδας, η αλήθεια είναι πως η απουσία της ισοδυναμεί με...
10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση
karpouzi
Καύσωνας και διατροφή: Τι να προτιμήσετε και τι να αποφύγετε
Η αντιμετώπιση ενός κύματος καύσωνα απαιτεί όχι μόνο σωστή ενυδάτωση και παραμονή σε δροσερά μέρη, αλλά και προσεκτική επιλογή τροφών.
Καύσωνας και διατροφή: Τι να προτιμήσετε και τι να αποφύγετε