nero
Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης - Ποια τα οφέλη για την υγεία και την πρόληψη ασθενειών

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο κατέληξαν στο ότι η επαρκής πρόσληψη νερού μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους και να μειώσει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά, ημικρανίες, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Η κατανάλωση οκτώ ποτηριών νερό ημερησίως συνδέθηκε με σημαντική μείωση της πιθανότητας εμφάνισης πέτρας στα νεφρά, ενώ άλλες έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση έξι ποτηριών νερού την ημέρα μπορεί να διευκολύνει την απώλεια βάρους στους ενήλικες.

Η υιοθέτηση της συνήθειας να πίνουν νερό πριν από τα γεύματα θα μπορούσε να αποτελέσει μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Παράλληλα, σύμφωνα με το healthstat.gr, διάφορες μελέτες επισημαίνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ημικρανιών, στη ρύθμιση του διαβήτη, στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα και στην αποτροπή λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Για παράδειγμα, ενήλικες με συχνούς πονοκεφάλους ανέφεραν βελτίωση της κατάστασής τους μετά από τρεις μήνες αυξημένης πρόσληψης νερού. Επιπλέον, διαβητικοί ασθενείς με αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα παρουσίασαν βελτίωση με την κατανάλωση τεσσάρων ποτηριών νερού ημερησίως. Οι γυναίκες που υπέφεραν από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος παρατήρησαν θετικά αποτελέσματα πίνοντας έξι επιπλέον ποτήρια νερό την ημέρα.

Η αφυδάτωση είναι αναμφίβολα επιβλαβής, ειδικά για άτομα με ιστορικό πέτρας στα νεφρά ή ουρολοιμώξεων. Γι’ αυτό, η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερου νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
Υπουργική απόφαση καθορίζει διαδικασία επιλογής Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και...
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
Εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλουν την κυβερνητική επίσκεψη ως επικοινωνιακή προπαγάνδα – «Απαιτούνται λύσεις, όχι βιτρίνες»
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
καιρός βροχές
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;
​​​​​​​Η χαμηλή ψηφιακή ωριμότητα, η έλλειψη στρατηγικής και ο φόβος της καινοτομίας κρατούν την Ελλάδα πίσω στη νέα τεχνολογική εποχή
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;