Thumbnail
Τεχνητή νοημοσύνη - Eispraxis: «Χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς – Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις για χρέη

Μαζικές, αυτόματες κατασχέσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αναμένεται να «δουν» σύντομα χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ενεργοποίηση του νέου Eispraxis από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πρόκειται για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αφορά κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών καθώς θα καταγράφει αυτόματα τους φορολογούμενους με χρέη στην Εφορία. Στη συνέχεια, ο νέος φοροελεγκτικός μηχανισμός θα προβαίνει σε αυτόματες κατασχέσεις στους λογαριασμούς των οφειλετών, αφού αμέσως μόλις καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή η εφαρμογή θα σκιαγραφεί το προφίλ τους.

Στο «στόχαστρο» του ελεγκτικού μηχανισμού βρίσκονται ήδη, πάνω από 580.000 φορολογούμενοι με αρρύθμιστα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Επισημαίνεται ακόμη ότι από τους οφειλέτες αυτούς όσοι χρωστούν ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ κινδυνεύουν και με κατασχέσεις σε κινητά ή ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία.

Τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ αναφέρουν πως, από το σύνολο των 3.829.531 φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, 2.124.324 είναι αυτοί εναντίον των οποίων είναι δυνατή η επιβολή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, καθώς δεν έχουν μεριμνήσει να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις την αποπληρωμή των χρεών τους, ενώ ήδη σε 1.536.443 απ’ αυτούς έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
Έκτακτη προειδοποίηση της ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές είναι σε κίνδυνο
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους 7-8 μποφόρ από Παρασκευή έως Σάββατο – Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Έκτακτη προειδοποίηση της ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές είναι σε κίνδυνο
σχολικές βιβλιοθήκες
Σχολικές Βιβλιοθήκες: Έρχονται 100 νέες προσλήψεις – Πώς θα λειτουργεί το Ψηφιακό Οικοσύστημα
Σαρωτικές αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο – Ιδρύονται δίκτυα σχολικών βιβλιοθηκών, έρχεται η ψηφιακή διασύνδεση με την Εθνική Βιβλιοθήκη
Σχολικές Βιβλιοθήκες: Έρχονται 100 νέες προσλήψεις – Πώς θα λειτουργεί το Ψηφιακό Οικοσύστημα
θεσεις εργασιας
Εκπαιδευτικές ενηλίκων: Νέες ρυθμίσεις πρόσληψης στα ΚΔΒΜ
Νέες ρυθμίσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτών στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Τι αλλάζει
Εκπαιδευτικές ενηλίκων: Νέες ρυθμίσεις πρόσληψης στα ΚΔΒΜ