Η Ειρήνη από την Αμαλιάδα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ενώνει τα τρία από τα πέντε νεκρά παιδιά σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, οι θάνατοι των οποίων «συνδέονται» με την 24χρονη Ειρήνη

Θυμίζει την «υπόθεση Πισπιρίγκου» η υπόθεση με τα 5 νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα και την τραγική «σύμπτωση» της παρουσίας της 24χρονης Ειρήνης σε αυτούς.

Εκτός από την παρουσία της, στο θρίλερ των νεκρών βρεφών έρχεται να προστεθεί ακόμη μία ανατριχιαστική σύμπτωση. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η πνευμονίτιδα, η οποία εντοπίζεται σε τρία από τα 5 παιδιά, στον θάνατο των οποίων «εμπλέκεται» κατά κάποιο τρόπο η 24χρονη.

Οι γιατροί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αναπνευστικό πρόβλημα στα βρέφη να οφείλεται στην εισπνοή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, από διάμεση πνευμονίτιδα έχει προκύψει πως πέθαναν το πρώτο μωρό της 24χρονης, το 19 ημερών βρέφος που πέθανε τον Ιούνιο του 2022, το μωρό της φίλης της το 2021 και η μόλις 1,5 ετών αδερφή της Ειρήνης στο Άργος το 2014.

Η μητέρα της Ειρήνης δήλωσε πως ο θανατος του παιδιού της οφειλόταν σε αναπνευστικό πρόβλημα, με την έρευνα να δείχνει πως είχε πεθάνει από διάμεση πνευμονίτιδα.

Οι πνευμονολόγοι αναφέρουν πως το εύρημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν δείχνει την ακριβή αιτία θανάτου.

Ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».

Συμπλήρωσε πως «Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πομπηια
Νέα ανακάλυψη στην Πομπηία: Ταυτοποίησαν γιατρό που πέθανε προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους
Μια δερμάτινη θήκη με χειρουργικά εργαλεία αποκάλυψε την ταυτότητα άνδρα που βρέθηκε στον «Κήπο των Φυγάδων» 2.000 χρόνια μετά την έκρηξη του...
Νέα ανακάλυψη στην Πομπηία: Ταυτοποίησαν γιατρό που πέθανε προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους
σκύλος
Κτηνίατρος προειδοποιεί: Οι 5 δημοφιλείς ράτσες σκύλων που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή
Τα προβλήματα υγείας, οι απαιτήσεις φροντίδας και οι δυσκολίες συμπεριφοράς που πολλοί ιδιοκτήτες ανακαλύπτουν… αργά
Κτηνίατρος προειδοποιεί: Οι 5 δημοφιλείς ράτσες σκύλων που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή