Η Ειρήνη από την Αμαλιάδα
Τι ενώνει τα τρία από τα πέντε νεκρά παιδιά σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, οι θάνατοι των οποίων «συνδέονται» με την 24χρονη Ειρήνη

Θυμίζει την «υπόθεση Πισπιρίγκου» η υπόθεση με τα 5 νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα και την τραγική «σύμπτωση» της παρουσίας της 24χρονης Ειρήνης σε αυτούς.

Εκτός από την παρουσία της, στο θρίλερ των νεκρών βρεφών έρχεται να προστεθεί ακόμη μία ανατριχιαστική σύμπτωση. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η πνευμονίτιδα, η οποία εντοπίζεται σε τρία από τα 5 παιδιά, στον θάνατο των οποίων «εμπλέκεται» κατά κάποιο τρόπο η 24χρονη.

Οι γιατροί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αναπνευστικό πρόβλημα στα βρέφη να οφείλεται στην εισπνοή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, από διάμεση πνευμονίτιδα έχει προκύψει πως πέθαναν το πρώτο μωρό της 24χρονης, το 19 ημερών βρέφος που πέθανε τον Ιούνιο του 2022, το μωρό της φίλης της το 2021 και η μόλις 1,5 ετών αδερφή της Ειρήνης στο Άργος το 2014.

Η μητέρα της Ειρήνης δήλωσε πως ο θανατος του παιδιού της οφειλόταν σε αναπνευστικό πρόβλημα, με την έρευνα να δείχνει πως είχε πεθάνει από διάμεση πνευμονίτιδα.

Οι πνευμονολόγοι αναφέρουν πως το εύρημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν δείχνει την ακριβή αιτία θανάτου.

Ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».

Συμπλήρωσε πως «Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος του μαστού
Οι γυναικολογικοί καρκίνοι μετά τα 40: Nέες ελπίδες από την ανοσοθεραπεία
Κάθε χρόνο περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή γυναικολογικού καρκίνου (εκτός του μαστού), ενώ...
Οι γυναικολογικοί καρκίνοι μετά τα 40: Nέες ελπίδες από την ανοσοθεραπεία
karbonara
Η τέλεια καρμπονάρα: όταν η μαγειρική συναντά τη χημεία της γεύσης
Η καρμπονάρα, απλή στη σύστασή της αλλά εξαιρετικά απαιτητική στην εκτέλεση, είναι κάτι παραπάνω από μια κλασική μακαρονάδα: είναι μάθημα φυσικής.
Η τέλεια καρμπονάρα: όταν η μαγειρική συναντά τη χημεία της γεύσης
Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα
Οργή Ντόλκα που έχασε την κόρη της στα Τέμπη για Καραμανλή: «Βραβεύει φοιτήτρια του Γεωπονικού ενώ το 2023 δολοφόνησε μία άλλη»
Η κ. Ντόλκα χαρακτήρισε τη βράβευση «ασέβεια» και «ντροπή», κατηγορώντας τον Καραμανλή ως «μακελάρη των Τεμπών», ενώ σημείωσε ότι η κόρη της δεν θα...
Οργή Ντόλκα που έχασε την κόρη της στα Τέμπη για Καραμανλή: «Βραβεύει φοιτήτρια του Γεωπονικού ενώ το 2023 δολοφόνησε μία άλλη»