Thumbnail
Όρια συνταξιοδότησης: Θα ανέβουν; Τι λέει το υπουργείο Εργασίας

Δεν πρόκειται να ανεβεί το όριο συνταξιοδότησης μέχρι το 2027, επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

«Η νομοθεσία μας προβλέπει ότι από την επόμενη χρονιά οι συντάξιμες αποδοχές προσαρμόζονται όχι με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, αλλά με τον Δείκτη Μισθών. Αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την αύξηση των συντάξεων», δήλωσε στα «Παραπολιτικά».

 «Κάθε χρόνο, για παράδειγμα, και εμένα και εσάς σας κρατάνε κάποιες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, με βάση αυτές τις εισφορές θα υπολογιστεί κάποτε το κομμάτι της σύνταξής σας το οποίο είναι η ανταποδοτική σύνταξη. Αυτό κάθε χρονιά πρέπει να το προσαρμόζεις γιατί έχουμε και πληθωρισμό, έχουμε και αύξηση της παραγωγικότητας, έχουμε διάφορα τέτοια πράγματα.

Αυτό με το οποίο το προσαρμόζουμε μέχρι τώρα, κάθε χρονιά, είναι με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και από την επόμενη χρονιά θα προσαρμόζονται αυτές οι συντάξιμες αποδοχές με τον Δείκτη μισθών. Ο Δείκτης Μισθών σε μακροχρόνια βάση αυξάνεται ταχύτερα από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή», εξήγησε ο υφυπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη ευρώ
Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών: Ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη
ΕΣΕΘ: Ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα στις 18:30 - Αλληλεγγύη στον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών: Ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη
asthenis.png
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τη μαθήτρια που πήρε μέρος σε challenge κρατήματος αναπνοής στο Tik Tok
Eίχε μεταφερθεί λιπόθυμη εκεί μετά από challenge κρατήματος αναπνοής στο Tik Tok
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τη μαθήτρια που πήρε μέρος σε challenge κρατήματος αναπνοής στο Tik Tok