Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, παρουσίασε στο MEGA μία πεντανόστιμη εκδοχή ενός αγαπημένου φαγητού για μικρούς και μεγάλους, που είναι τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Ο γνωστός σεφ έφτιαξε μπιφτέκια κοτόπουλου με baby πατάτες απλά και γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα air-fryer.
Tα υλικά
600 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι λευκό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 αβγά
- 3 πιπεριές φλωρίνης
- 2 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 2 κ.σ. φρυγανιά
- 250 γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ ρίγανη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Για τις πατάτες
- 10 baby πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστράρδα σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μυστικό
To μυστικό για λαχταριστά μπιφτέκια είναι ο κιμάς να αποτελείται από 60% μπούτι κοτόπουλου και 40% στήθος. Επιπλέον, αν θέλει κανείς μπορεί, φυσικά, να βάλει στα μπιφτέκια αντί για σκόνη μουστάρδας, κανονική, αλλά, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσθέσει περισσότερη φρυγανιά.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, τη σκόνη μουστάρδας, τη φρυγανιά, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια, τη ρίγανη, τη γραβιέρα, το ένα αβγό και ανακατεύουμε με το χέρι.
Παίρνουμε το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας ισόπαχα μπιφτέκια στο μέγεθος περίπου μιας γροθιάς και τα βάζουμε στο air-fryer.
Δίπλα από τα μπιφτέκια τοποθετούμε στο air-fryer τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ