Κοινωνία

Ηλεία: Συνελήφθη 58χρονος που παρίστανε τον γιατρό και τον αστυνομικό

astynomia peripoliko
Nikos Libertas / SOOC
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για απάτη συνελήφθη ένας 58χρονος στην Ηλεία

Ένας 58χρονος συνελήφθη καθώς εξαπατούσε ηλικιωμένα θύματα τόσο στην Ηλεία όσο και στην Αχαΐα με το πρόσχημα του ατυχήματος συγγενικού τους προσώπου.

Ενδέχεται να είχε συνεργό

Ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφώρω και οδηγείται στην εισαγγελία για την απαγγελία κατηγοριών ενώ σύμφωνα με το patrisnews.com, ο 58χρονος δράστης που είχε έρθει στην Ηλεία από την Πάτρα όπου και ζούσε, είχε καταφέρει να εξαπατήσει πολίτες σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην Ηλεία μέσω τηλεφωνημάτων.

Ο συλληφθείς που ενδέχεται να είχε και συνεργό στην περιοχή, έβρισκε ανυποψίαστα θύματα -και κύρια ηλικιωμένα άτομα, τους τηλεφωνούσε και τους εξαπατούσε λέγοντάς τους πως κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε ατύχημα και πρέπει να παραδώσουν χρήματα προκειμένου να χειρουργηθεί.

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και χθες το μεσημέρι σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από χωριό του Πύργου.

Το ραντεβού της σύλληψης

Τους κάλεσε στο τηλέφωνο προσποιούμενος αυτή τη φορά τον Αστυνομικό, απάντησε η γυναίκα και της είπε πως το παιδί της είχε κάποιο ατύχημα και πρέπει να του δώσει κάποια χρήματα. Ο σύζυγος υποψιασμένος, κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και κάλεσε από το δικό του τηλέφωνο την Αστυνομία.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, έδωσαν οδηγίες στον άνδρα, κράτησαν τον απατεώνα στη δεύτερη γραμμή και του έκλεισαν ραντεβού έξω από το σπίτι του ζευγαριού, δήθεν, για να του παραδώσουν τα χρήματα. Εκεί, εκτός από τον 58χρονο έφθασαν και οι αστυνομικοί της ΥΑ Πύργου όπου και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 58χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΔΑ Ηλείας, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία