Τα καμένα στη Λίμνη Μαραθώνα
Η καταστροφική πυρκαγιά που έφτασε μέσα σε 2,5 ώρες από τον Βαρνάβα άφησε πίσω της την καταστροφή – Τι βλέπουν οι επισκέπτες του φράγματος της Λίμνης Μαραθώνα

Η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024 άφησε στρέμματα στάχτης πίσω της στην Αττική σε ένα πύρινο μέτωπο 40 χιλιομέτρων που έφτασε μέχρι το φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα.

Υπολογίζεται ότι η τεράστια πυρκαγιά έκαψε 100.000 στρέμματα.

Η φωτιά ξέσπασε στον Βαρνάβα στις 15:05 και έφτασε στο Φράγμα της λίμνης του Μαραθώνα στις 17:40, δηλαδή μέσα με 2,5 ώρες διέσχισε με τρελή ταχύτητα τις περιοχές αυτές εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η απόσταση από την Αθήνα, καθιστούσε το Φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα ως έναν ιδανικό προορισμό για ημερήσια απόδραση. Το φυσικό περιβάλλον ήταν ιδανικό σκηνικό πεζοπορίες ή ποδηλατάδα δίπλα στην πανέμορφη λίμνη.

Ωστόσο, πλέον οι επισκέπτες δεν μπορούν να θαυμάσουν τόσο πολύ την ομορφιά του τοπίου, καθώς ο τόπος δίνει την αίσθηση της απόλυτης εγκατάλειψης.

Το μέρος της λίμνης που κάποτε δέσποζε με περίσσια χάρη καλεί τους πάντες να θρηνήσουν για όσα δεν έγιναν για να διασωθούν περιοχές φυσικού κάλλους που αποτελούν πνεύμονα για τα κοντινά σε απόσταση αστικά τοπία.

Η λίμνη με τα καμένα δέντρα σε μεγάλο μέρος γύρω της διατηρεί τη σιγή που επικρατεί σε ένα μεγάλο νεκροταφείο.

Όποιος επισκέπτεται το σημείο δεν μπορεί να μην σκεφτεί, να μην αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά για να αποφευχθεί μια τέτοια καταστροφή και οποιαδήποτε άλλη πύρινη καταστροφή τέτοιου μεγέθους για τις οποίες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν φανεί ανίκανες να διαχειριστούν.

Λίμνη Μαραθώνα μετά την πυρκαγιά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σημαία ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Καταγγελία για "βιομηχανία" διώξεων στον Πειραιά - Κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 23 Μαρτίου
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο πειθαρχικό δίκαιο και τις συνδικαλιστικές διώξεις
ΟΛΜΕ: Καταγγελία για "βιομηχανία" διώξεων στον Πειραιά - Κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 23 Μαρτίου
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
ΙΤΥΕ «Διόφαντος»: Τα νέα ονόματα του ΔΣ – Συνεχίζουν προσωρινά Πρόεδρος και Αντιπρόεδροι
Απόφαση Σοφίας Ζαχαράκη για τη συνέχιση της θητείας Προέδρου και Αντιπροέδρων του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» - Ποια είναι τα νέα μέλη του Δ.Σ.
ΙΤΥΕ «Διόφαντος»: Τα νέα ονόματα του ΔΣ – Συνεχίζουν προσωρινά Πρόεδρος και Αντιπρόεδροι
εξετάσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Άνοιξαν οι αιτήσεις – Όλες οι ημερομηνίες για τεστ και κλήρωση
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για Πρότυπα, Πειραματικά, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία – Μέχρι πότε οι δηλώσεις...
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Άνοιξαν οι αιτήσεις – Όλες οι ημερομηνίες για τεστ και κλήρωση