Thumbnail
Ο ίδιος φέρεται να υποστήριζε ενώπιον της ανακρίτριας ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει»

Σοκάρει η υπόθεση του 74χρονου παππού από το Ηράκλειο της Κρήτης που ασελγούσε στα τέσσερα εγγόνια του και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για σεξουαλική κακοποίηση.

Με ομοφωνία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών ο παππούς που «έβλεπε» και κακοποιούσε σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του. Μάλιστα, ο 74χρονος που φαίνεται να είναι αμετανόητος για τις πράξεις του, δεν είχε καν το σθένος να παραδεχθεί με ειλικρίνεια ενώπιον του δικαστηρίου το κακό που έκανε στην ίδια του την οικογένεια.

Κατά τη διαδικασία της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες, στη συνέχεια τα έριξε στο αλκοόλ, ισχυριζόμενος ότι «δεν θυμάται», ενώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι ναι μεν άγγιξε τα παιδιά αλλά δεν υπήρχε πονηρή πρόθεση από μέρους του καθώς «όλα έγιναν κατά λάθος».

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριζε ενώπιον της ανακρίτριας ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει». Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αφορούσαν παρελθόντα έτη, όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά.

Τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό καθώς ο παππούς εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη και την αγάπη των παιδιών του αλλά και των εγγονιών του. Δεν δίσταζε να μιλάει με χυδαίο τρόπο, να απλώνει το χέρι του σε απόκρυφα σημεία όταν κάποιο παιδί κοιμόταν στο σπίτι του για παρέα ή επειδή ο ίδιος το είχε προσκαλέσει να τον βοηθήσει σε κάποια δουλειά, είτε το μετέφερε με το αυτοκίνητο σε εξωσχολική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση της εισαγγελέως, ότι πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ ο 74χρονος ήταν υπόδικος στις φυλακές της Τρίπολης, άρχισε να εκφράζει την πρόθεση του να δώσει σε κόρη του (μητέρα κάποιων εκ των παιδιών) ένα χωράφι που είχε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οπεκεπε
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των 14 κατηγορουμένων
Σκληρή αγόρευση για «συστηματική εκμετάλλευση του εθνικού αποθέματος» – Καταθέσεις για εικονικές μισθώσεις, ανύπαρκτα ζώα και εκτάσεις που...
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των 14 κατηγορουμένων
viasmos-fovos-bullying
Ο φόβος ως εμπόδιο στη διαμόρφωση της νεανικής ταυτότητας
Όταν ένας νέος άνθρωπος πειστεί ότι «τίποτα δεν αλλάζει» και ότι «δεν έχει νόημα να προσπαθήσει», τότε σταδιακά υποχωρεί κάθε εσωτερικό του κίνητρο
Ο φόβος ως εμπόδιο στη διαμόρφωση της νεανικής ταυτότητας
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ.jpg
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετοχή στις Ημέρες Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης – InnoDays 2025
Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει και φέτος στις Ημέρες Καινοτομίας Περιφέρειας Κρήτης – InnoDays – «Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής»
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετοχή στις Ημέρες Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης – InnoDays 2025