Warning message

Unable to retrieve https://youtu.be/J6if2yDlDO4?t=1 at this time, please check again later.
ygeia
Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε προσβληθεί από ένα βακτήριο που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές της πήξης του αίματος.

Ένας 19χρονος φοιτητής έχασε όλα του τα άκρα αφού κατανάλωσε ένα πιάτο με ζυμαρικά με κοτόπουλο.

Η περίπτωση, που αναφέρεται από το New England Journal of Medicine, ξεκίνησε αρκετά αθώα, όταν ο JC αποφάσισε να φάει ζυμαρικά με κοτόπουλο που είχε αγοράσει ο φίλος του από ένα εστιατόριο το προηγούμενο βράδυ. Ωστόσο, λίγο μετά την κατανάλωση του γεύματος, ο JC άρχισε να αισθάνεται σοβαρή αδιαθεσία, αναπτύσσοντας έντονο κοιλιακό πόνο, ναυτία και υψηλό πυρετό. Οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 166 παλμούς ανά λεπτό και η κατάστασή του επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα που χρειάστηκε να τον ναρκώσουν και να τον μεταφέρουν αεροπορικώς σε μονάδα εντατικής θεραπείας για επείγουσα θεραπεία.

https://youtu.be/J6if2yDlDO4?t=1

Ενώ ο JC δεν είχε γνωστές αλλεργίες και έναν μέτριο τρόπο ζωής -συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος και της χρήσης μαριχουάνας- η ταχεία εμφάνιση των συμπτωμάτων μπέρδεψε τους γιατρούς. Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε προσβληθεί από Neisseria meningitidis, ένα βακτήριο που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές της πήξης του αίματος. Η λοίμωξη οδήγησε σε Purpura fulminans, μια σπάνια θρομβωτική κατάσταση που προκαλεί τη διαστολή και την ανεξέλεγκτη πήξη των αιμοφόρων αγγείων, αποκόπτοντας το οξυγόνο από τους ιστούς και οδηγώντας σε γάγγραινα.

Η βακτηριακή λοίμωξη προκάλεσε τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του σε όλο του το σώμα, εμποδίζοντας το οξυγόνο να φτάσει σε ζωτικά όργανα.

Αν και οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τη γενική του υγεία, η βλάβη στα άκρα του ήταν μη αναστρέψιμη. Είχε δημιουργηθεί γάγγραινα, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό και των δέκα δακτύλων του και των δύο ποδιών του κάτω από το γόνατο.

Αυτή η συγκλονιστική περίπτωση αποτελεί μια ζοφερή υπενθύμιση των κινδύνων των βακτηριακών λοιμώξεων, ιδίως εκείνων που μπορεί να προκύψουν από μολυσμένα τρόφιμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδωνις
Άδωνις Γεωργιάδης για Μαρία Καρυστιανού: Να μας πει ποιοι της πρόσφεραν χρήματα για να μην κάνει κόμμα
Όπως ανέφερε, έχει ζητήσει να αποσαφηνιστεί ποιοι προσέγγισαν την κ. Καρυστιανού και με ποια ποσά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει απάντηση
Άδωνις Γεωργιάδης για Μαρία Καρυστιανού: Να μας πει ποιοι της πρόσφεραν χρήματα για να μην κάνει κόμμα
Ωνάσεια σχολεία
6ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ Ευόσμου: Δεν μετατρέπονται σε Ωνάσεια μετά από απόφαση του Υπουργείου
Μετά από έναν χρόνο κινητοποιήσεων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς καταφέρνουν να αποτρέψουν τη μετατροπή τους σε Ωνάσεια και την ιδιωτικοποίηση...
6ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ Ευόσμου: Δεν μετατρέπονται σε Ωνάσεια μετά από απόφαση του Υπουργείου
foto_education.jpg
Αντιδράσεις για τη μετατροπή σχολείων σε Ωνάσεια: Διαμαρτυρία στη ΔΙΔΕ Γ’ Αθήνας

Σε μια μαζική σύσκεψη που διοργάνωσαν η Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω,...

Αντιδράσεις για τη μετατροπή σχολείων σε Ωνάσεια: Διαμαρτυρία στη ΔΙΔΕ Γ’ Αθήνας