Βιασμός
Συστηματική κακοποίηση από τη δεκαετία του '90 καταγγέλλει 55χρονη νοσηλεύτρια

Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Χαλκίδα, όπου μία 55χρονη νοσηλεύτρια κατήγγειλε τον σύζυγό της για ξυλοδαρμό, ο οποίος σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, η γυναίκα κάνει λόγο για συστηματική κακοποίηση από τον σύζυγό της ήδη από τη δεκαετία του ’90, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική.

Η 55χρονη γυναίκα κάνει λόγο για συστηματική κακοποίηση από τον σύζυγό της ήδη από τη δεκαετία του ’90, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική.

«Είμαι παντρεμένη 27 χρόνια και σε σχέση 34 χρόνια με τον σύζυγό μου. Από περίπου το 1990 που ήμασταν μαζί δεχόμουν συνεχώς ψυχολογική και λεκτική βία καθώς και χτυπήματα στο σώμα, προξενώντας μου μελανιές τις οποία συνήθιζα να καλύπτω με τα ρούχα που φορούσα. Ποτέ δεν τον κατήγγειλα στις Αρχές γιατί φοβόμουν. Είχα γίνει υποχείριό του και δεν είχα τη δύναμη να αντισταθώ», δήλωσε η 55χρονη.

Η γυναίκα αναφέρθηκε σε περιστατικά κακοποίησης που βίωσε στο παρελθόν στα χέρια του συζύγου της, πολλές φορές μπροστά στα μάτια του παιδιού τους.

«Μου έλεγε ‘εγώ δε χωρίζω, προτιμώ να σε σκοτώσω παρά να χωρίσουμε’, ‘θα σου στρίψω το κεφάλι’. Τον Αύγουστο του 2019 που ήμασταν στο σπίτι μας μου επιτέθηκε για το ψυγείο που χάλασε και πήρε ένα μαχαίρι, πήγε στο δωμάτιο της κόρης μας και της είπε με το μαχαίρι στα χέρια ‘έλα στην κουζίνα να δεις πως θα σφάξω τη μάνα σου’. Πήγα για να προστατεύσω το κορίτσι μου και τότε άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο με χαστούκια», κατήγγειλε.

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας την οδήγησαν στην απόφαση να δώσει τέλος στην σχέση τους, με τον σύζυγό της να την γρονθοκοπεί άγρια. Όπως είπε, τον κατήγγειλε γιατί το χρωστούσε στα παιδιά της.

«Του ανακοίνωσα ότι τελειώσαμε ως ζευγάρι. Με άρπαξε, με κόλλησε στον τοίχο με έπιασε από το πρόσωπο και μου κοπάνησε το κεφάλι στον τοίχο 2 – 3 φορές. Φώναζα ‘άφησε με, βοήθεια’ και τότε με αλλεπάλληλες γροθιές με χτυπούσε με δύναμη στα δύο μάγουλα ταυτόχρονα και ένοιωθα ότι θα σπάσει το κεφάλι μου, ζαλιζόμουν, πήγαινα να χάσω τις αισθήσεις μου αλλά αυτήν τη φορά δεν ήθελα να σκύψω το κεφάλι, σήκωσα με περηφάνια το κεφάλι μου και μέσα μου έπαιρνα δύναμη και έλεγα στον εαυτό μου, θα τον καταγγείλω το χρωστάω στα παιδιά μου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Νέο ψηφιακό εργαλείο δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τη θέση τους στους πίνακες πριν την έναρξη των αιτήσεων
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
pencils-education_foto.jpg
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά
Το θεσμικό πλαίσιο ξεκαθαρίζει: Υποχρεωτική παραμονή στη θέση έως το τέλος του σχολικού έτους – Πώς υπολογίζονται τα μόρια
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά