H ανάκλησh κατσικίσιου τυρiού αποφασίστηκε από τις Γαλλικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό παρτίδων μολυσμένα με το βακτήριο E.coli
Μετά από αναλύσεις εντοπίστηκε το παθογόνο βακτήριο Escerichia Coli που παράγει τοξίνες SHIGA (STEC).

Η μετάδοση του νοσήματος μπορεί να γίνει:
- με κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου ή νερού. Συνήθως το μολυσμένο τρόφιμο είναι ωμό ή ατελώς μαγειρεμένο κρέας, φρούτα ή λαχανικά και διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως μη παστεριωμένο φρέσκο γάλα, μαλακά τυριά και γιαούρτι.
Ένα τρόφιμο είναι δυνατόν να έχει μολυνθεί κατά την προετοιμασία του προς κατανάλωση από μολυσμένο άτομο που δεν έπλυνε καλά τα χέρια του μετά τη χρήση τουαλέτας. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται η κατανάλωση νωπού γάλακτος και προϊόντων νωπού γάλακτος. Θα πρέπει να προτιμώνται τα συμπιεσμένα μαγειρεμένα τυριά (όπως Emmental, Comté κ.λπ.), τα επεξεργασμένα τυροκομικά προϊόντα και τα τυριά από παστεριωμένο γάλα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ