fwtia
Αναζωπυρώσεις στη Νέα Μάκρη - Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν με το πρώτο φως της ημέρας 3 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό, καθώς λόγω της φωτιάς οι αρχές εξακολουθούν να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση.

Ήδη στον Ερυθρό στη Νέα Μάκρη, που έχουν εκδηλωθεί αναζωπυρώσεις της μεγάλης χθεσινής φωτιάς, επιχειρούν τα ελικόπτερα, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα και να μην φουντώσουν εκ νέου οι φλόγες.

Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής Ερυθρός Νέας Μάκρης, να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 αναζωπυρώσεις στα σημεία απ' τα οποία, χθες, πέρασε η πύρινη λαίλαπα και κατέκαψε δένδρα αλλά ακόμη και σπίτια, προκαλώντας απόγνωση στους πολίτες.

Δραματικές εξελίξεις καταγράφηκαν νωρίτερα, με την Πεντέλη να ζει εφιαλτικές στιγμές: Μάλιστα, στις φλόγες παραδόθηκε και το δημοτικό σχολείο της Νέας Πεντέλης αλλά και το κλειστό γήπεδο της περιοχής.

Μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι η πυρκαγιά έκαψε περίπου 100 χιλιάδες στρέμματα σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Τραγικό

Eντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός γυναίκας από πυροσβέστες στο Πάτημα Χαλανδρίου. Η σορός βρέθηκε σε κτίσμα επαγγελματικής χρήσης. Η γυναίκα εργαζόταν σε εταιρεία στεφανιών και ανθοστολισμών. 

Νεότερη άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε την τραγική είδηση, καθώς η πυροσβεστική κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο κτίριο εντόπισε τη σορό. Πιθανολογείται πως η γυναίκα φοβήθηκε και επιχείρησε να κρυφτεί στον χώρο του μπάνιου, όπου και εγκλωβίστηκε, όταν νωρίτερα το μέτωπο της φωτιάς είχε κυκλώσει την περιοχή και δεν μπόρεσε να διαφύγει. Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες, όλοι ελαφρά. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όλοι είναι ελαφρά, και δυο από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ το 112 έστειλε και SMS για εκκένωση του Βρανά Μαραθώνα προς τη Νέα Μάκρη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άνδρας ετοιμάζεται να ανάψει κροτίδα
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του
Εφιαλτική Πρωτοχρονιά για οικογένεια στη Ξάνθη – Έρευνα για το πώς βρέθηκε το βεγγαλικό στα χέρια του παιδιού
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του
Αεροδρόμιο
ΑΣΕΠ: «Κλειδώνει» προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στα αεροδρόμια - Πότε οι αιτήσεις
Μόνιμοι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χωρίς γραπτό διαγωνισμό - Πότε φεύγει για ΦΕΚ η νέα προκήρυξη
ΑΣΕΠ: «Κλειδώνει» προκήρυξη για μόνιμες θέσεις στα αεροδρόμια - Πότε οι αιτήσεις
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Ενεργού Πολίτη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στην Αθήνα
Το ΙΕΠ και το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών «Γεννάδειο» φέρνουν στο προσκήνιο τη δημοκρατική συμμετοχή, με βάση τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Ενεργού Πολίτη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στην Αθήνα
foto_education.jpg
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους
Κατάργηση των σχολικών επιτροπών: Δούκας, Παχατουρίδης, Μώραλης και Αγγελούδης ζητούν απόσυρση της διάταξης
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους