fotia_varnava
© Intime p.a.
Δορυφορική αποτύπωση της εξάπλωσης της πυρκαγιάς του Βαρνάβα

Δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024 και επεξεργάστηκε το meteo.gr / Ε.Α.Α, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τη μεγάλη περιοχή που επηρεάστηκε από τη δασική πυρκαγιά καθώς και τα ενεργά μέτωπα που προσεγγίζουν σχεδόν την οικιστική ζώνη του λεκανοπεδίου. Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας η πυρκαγιά επηρέασε προσεγγιστικά περίπου 100 χιλιάδες στρέμματα.

Δορυφορική αποτύπωση της εξάπλωσης της πυρκαγιάς του Βαρνάβα

Δορυφορικές παρατηρήσεις υψηλής ανάλυσης (375 m) από το σύστημα FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA, δείχνουν τα θερμά σημεία που ανιχνεύθηκαν από δορυφόρους πολικής τροχιάς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Αυγούστου.

fotia_varnavas

Σύμφωνα με το Meteo, η εξάπλωση των θερμών σημείων αποκαλύπτει τη μεγάλη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς, η οποία καθοδηγείται κύρια από τους βόρειους/βορειοανατολικούς ανέμους και τη μεγάλη ξηρότητα τη βλάστησης που επιταχύνει τη διάδοση της φωτιάς, ενισχύει το θερμικό της φορτίο (ειδικά σε περιοχές όπου η διαθέσιμη προς καύση βλάστηση είναι υψηλή) και συνεισφέρει στην εκδήλωση πυκνών κηλιδώσεων (παραγωγή καυτρών, μεταφορά τους από τον άνεμο, εναπόθεση σε άκαυτη βλάστηση και έναρξη νέων εστιών).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pliromes.jpg
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου οι πληρωμές σε 30.450 δικαιούχους
Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 26,9 εκατ. ευρώ – Αναλυτικά οι καταβολές για εισφορές, επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου οι πληρωμές σε 30.450 δικαιούχους
φπα
ΦΠΑ: Ισχύει από το 2026 η έκπτωση 30% για τα νησιά του Αιγαίου και τη Σαμοθράκη
Αναλυτικά παραδείγματα για αγαθά, υπηρεσίες και εισαγωγές – Ποια νησιά και ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται
ΦΠΑ: Ισχύει από το 2026 η έκπτωση 30% για τα νησιά του Αιγαίου και τη Σαμοθράκη
μπαρ
Ελβετία: Βίντεο – ντοκουμέντο από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά – Θύματα κυρίως νεαρής ηλικίας
Δέκα ελικόπτερα, 40 ασθενοφόρα και πάνω από 150 ιατροί κινητοποιήθηκαν για τη φονική πυρκαγιά σε μπαρ στο θέρετρο σκι
Ελβετία: Βίντεο – ντοκουμέντο από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά – Θύματα κυρίως νεαρής ηλικίας