Ματίνα Παγώνη
Η κλινική εικόνα του είναι με βήχα και πυρετό για 2-3 μέρες

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη απευθύνει σύσταση στους πολίτες να κάνουν τεστ πριν φύγουν για διακοπές καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, «πέρυσι τέτοιο καιρό συγκριτικά με φέτος δεν υπάρχει σύγκριση. Πέρυσι ήταν γύρω στα 187, τώρα έχουμε φτάσει στα 570, έχουμε 21 θανάτους».

Όπως εξήγησε πρόκειται για την καινούρια μετάλλαξη. «Καλό θα ήταν τώρα πριν πάνε διακοπές, να κάνουν ένα τεστ, γιατί εκεί που θα πάνε, αν έχουν και απλά συμπτώματα, μεταδίδουν. Και όταν μεταδίδεις, σημαίνει ότι αρρωσταίνει κόσμος. Για αυτό, όταν υπάρχει μία αδιαθεσία, ένα τεστ πρέπει να γίνεται», συνέχισε και τόνισε ότι ιδιαίτερα προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, οι ειδικά οι άνθρωποι άνω των 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα που αν νοσήσουν θα πρέπει να πάρουν αντιικά φάρμακα.

Η κ. Παγώνη εξήγησε επίσης ότι το στέλεχος FLiRT που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή μεταδίδεται εύκολα και έχει απλή κλινική εικόνα με βήχα και πυρετό για 2-3 μέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαχανικα
Πώς φτάνουν τα μικροπλαστικά στο πιάτο μας μέσω φρούτων και λαχανικών
Επιστήμονες προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να προσλαμβάνουμε μικροπλαστικά σχεδόν καθημερινά, ακόμη και μέσω φρέσκων προϊόντων.
Πώς φτάνουν τα μικροπλαστικά στο πιάτο μας μέσω φρούτων και λαχανικών