τεχνητη νοημοσύνη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προσπάθεια να αποφευχθεί φαινόμενο αλόγιστης χρήσης που μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Η βαθύτερη αναζήτηση και η περαιτέρω αξιοποίηση των εργαλείων και μέσων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αποτέλεσε το κοινό στοιχείο στις τοποθετήσεις όλων των ομιλητριών και ομιλητών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής &Επικοινωνιών Ελλάδας), η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, αναφερόμενη στη Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, υπογράμμισε ότι αναμένεται να ενισχύσει κατά 5,5% το ΑΕΠ της χώρας έως το 2030 (δηλαδή κατά €10,7 δισ. επιπλέον), ενώ υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να αγγίξει ακόμα και το +9,8%. 

Στις αρχές του 2025 έρχεται το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ΑΙ

Με την εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τεχνητή νοημοσύνη, γνωστό και ως ΑΙ Act, να βρίσκεται προ των πυλών, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι στις αρχές του 2025 να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου οι οδηγίες που περιλαμβάνονται στο AI Act να ενσωματωθούν στην ελληνική νομοθεσία.

Ουσιαστικά, θα πρόκειται για μία επικαιροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που ψηφίσθηκε το 2022 με την Ελλάδα να είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που πέρασε νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη.

Μία από τις υποχρεώσεις των κρατών – μελών είναι να ορίσουν την αρχή εκείνη που θα έχει την εποπτεία της εφαρμογής του ΑΙ Act και τον έλεγχο των επιχειρήσεων αναφορικά με τη συμμόρφωση τους. 

Το AI Act δημιουργεί ένα κανονιστικό πλαίσιο αναφορικά με την αξιοποίηση των εφαρμογών και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να αποφευχθεί φαινόμενο αλόγιστης χρήσης που μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη της Deloitte, η οποία έχει υλοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η συμμόρφωση με το ΑΙ Act δεν θα είναι μία απλή διαδικασία και απαιτείται από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που αξιοποιούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει η σχετική στήριξη από τα κορυφαία στρώματα της διοίκησης της επιχείρησης, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει μία προσέγγιση που να είναι προσαρμοσμένη στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν τι εστί τεχνητή νοημοσύνη και τι αλλαγές φέρνει.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
asfaleia_aytokiniton.jpg
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων
Ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγράφεται στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που αλλάζουν χώρα πώλησης...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων